DODIG NA ZIMONJIĆA

To je želio izbjeći: Čilić u Londonu otvara s Đokovićem

03.11.2014 u 19:19

Bionic
Reading

Zahvaljujući naslovu na US Openu Marin Čilić osigurao je nastup u Londonu prije posljednjeg turnira u pariškom Bercyju, što mu je omogućilo da ga propusti kako bi što bolje zaliječio ozljedu nadlaktice s kojom ima problema još od ljeta. Nakon ždrijeba Marin je prokomentirao i prvi nastup na Mastersu koji je pred njima

Marin Čilić svoj će prvi nastup na ATP mastersu tenisača u Londonu imati u ponedjeljak, 10. studenoga od 21 sat po hrvatskom vremenu, a suparnik će mu biti prvi igrač svijeta, Srbin Novak Đoković, odlučeno je na ždrijebu održanom u ponedjeljak.

Čilić i Đoković svrstani su u skupinu A zajedno s Čehom Tomašom Berdychom i Švicarcem Stanislasom Wawrinkom, koji će svoj susret igrati u ponedjeljak od 15 sati. U skupini B, u kojoj će se susreti 1. kola igrati u nedjelju 9. studenoga, natjecati Švicarac Roger Federer, Britanac Andy Murray, Japanac Kei Nishikori i Kanađanin Miloš Raonić. U 1. kolu skupine B igrat će Murray - Nishikori (15 sati) i Federer - Raonić (21 sat).

'Dobro su mi došla posljednja dva, tri tjedna da se pripremim i odmorim te da se ozljeda stabilizira. Nije još maksimalno zaliječena, ali izdržat će još jedan turnir,' rekao je Čilić koji plasman na završni turnir sezone na rang listi svojih životnih dometa svrstava na drugo mjesto, odmah iza trijumfa u New Yorku.

'Osvajanje Grand Slama je ogroman pothvat. Evo, od preostale sedmorice koji će igrati u Londonu, njih trojica još nisu osvojili Grand Slam naslov. Ovo je poslastica za kraj sezone i teško da može biti ljepši osjećaj.'


Uoči ždrijeba Čilić je poželio izbjeći skupinu u kojoj će igrati Novak Đoković, međutim njegova želja nije uslišana. Osim branitelja naslova s posljednja dva izdanja, koje je osvojio bez poraza, Čilić će igrati protiv Stanislasa Wawrinke i Tomaša Berdycha.

'Dobro je što su Đoković i Federer još uvijek u borbi za broj 1 na kraju sezone. To će donijeti dodatnu dozu zanimljivosti u svim mečevima. Đoković i Federer su prvi favoriti za naslov, a svi ostali smo u nekakvoj sličnoj poziciji.'

Čilić će u London donijeti gotovo perfektan ovogodišnji omjer u mečevima odigranim u dvorani (16-1).

'To mi donosi dosta samopouzdanja, iako svi će mečevi biti protiv sedmorice najboljih. Bit će to puno veći zalogaj, ali svakako mi može pomoći.'

Dobar nastup u Londonu, gdje se može zaraditi čak 1500 bodova za naslov bez poraza, Čilića mogu dovesti i do četvrtog mjesta na završnoj ATP ljestvici za 2014.

'Nažalost, svi oko mene su dobro odigrali u Parizu pa su mi i malo pobjegli. Sama činjenica da sam na jednom turniru osvojio 2000 bodova otvara mi mogućnost da sljedeće sezone do US Opena stignem među pet, četiri na svijetu. Ako budem igrao konstatno i solidno, to je neki normalan korak koji bi se trebao dogoditi. A bilo bi stvarno lijepo i ovu sezonu završiti u Top 5,' zaključio je Čilić.

Ivan Dodig i Marcelo Melo igrat će u skupini B turnira parova, a prvi nastup imat će u nedjelju od 19 sati kada će im suparnici biti Kanađanin Daniel Nestor i Srbin Nenad Zimonjić. Ranije će svoj dvoboj u ovoj skupini odigrati Francuzi Julien Benneteau i Edouard Roger-Vasselin protiv Španjolaca Marcela Granollersa i Marca Lopeza, taj je susret na rasporedu od 13 sati.

U susretima 2. kola, koji su na programu u utorak i srijedu, igrat će međusobno pobjednici, te poraženi iz 1. kola.

Ključni poeni četvrtfinalne Đokovićeve pobjede protiv Čilića na Wimbledonu ovoga ljeta