RONALDO IMA SVE

Tko mu sada smije reći da je Messi bolji od njega?

11.07.2016 u 10:00

Bionic
Reading

Iako je zbog ozljede koljena morao izaći s terena, i to već u prvom poluvremenu, Cristiano Ronaldo imao je velikog udjela u ovom naslovu Portugala

Portugal je u produžetku i golom Edera u 109. minuti svladao Francusku 1:0 te uzeo naslov europskog prvaka. Pa kada već nije učinio to 2004. godine na svom terenu, uspio je sada na St. Denisu protiv domaćina, Francuza.

Naravno, velike zasluge za taj uspjeh pripadaju izborniku Fernandu Santosu, koji je mudrom igrom stizao do rezultata, a na kritike se nije previše obazirao. I uspio je natjerati Ronalda da se podredi momčadi.

Pa makar mu prva zvijezda od 24. minute nije mogla više pomagati, jednake zasluge za ovaj senzacionalni uspjeh pripadaju upravo Cristianu Ronaldu. Sjetimo se samo kako je u 117. minuti dvoboja protiv Hrvatske prešprintao cijeli teren i uputio udarac koji je Subašić centrirao na Quaresminu nogu.

Ronaldo je cijelu sezonu igrao na visokom nivou, iako su mu uoči finala LP-a sugerirali kako bi trebao odmoriti jer bi mogao obnoviti ozljedu te možda i propustiti ovo natjecanje.

Međutim, nije se uplašio, već si je pridodao još jedan veliki trofej, sedmi u karijeri. Prvo je s Manchester Unitedom osvojio Premiership i FA kup, potom s Real Madridom Primeru i Kup kralja, s oba kluba Ligu prvaka i klupski SP, a sada i - najveći reprezentativni - Europsko prvenstvo.

Pridodamo li tome brojne individualne nagrade, a svakako valja izdvojiti tri Zlatne lopte za najboljeg svjetskog nogometaša, jasno je da je riječ o igraču koji spada u red najvećih.

Doduše, mnogi mu znaju istaknuti Lionela Messija, sjajnog Argentinca, ali koji s reprezentacijom nije osvojio - ništa. I zato Cristiano Ronaldo sada može mirno slušati priče o tome tko je bolji - on ili Messi?