kandidati za zlato

Težak udarac za Dance; već u prvoj utakmici SP-a ostali su bez jedne od svojih zvijezda

12.01.2019 u 15:02

Bionic
Reading

Danska je uz Njemačku domaćin ovog rukometnog SP-a. S velikim su ambicijama krenuli u lov na svoje prvo svjetsko zlato, ali ambicije su im poprilično uzdrmane nakon neočekivane ozljede jednog od svojih najboljih igrača

Poigrali su se Danci na otvaranju SP-a, lako su i očekivano još u petak pobijedili nedorasli Čile 39:16. Trebala je to biti utakmica za zagrijavanje, malo ozbiljniji trening za reprezentaciju koja u svojim redovima ima imena poput Mikkela Hansena, Lasse Svana, Caspera Mortensena, sjajnog golmana Niklasa Landina...

No, danskom izborniku Nikolaju Jacobsenu nakon utakmice se 'zamračilo' pred očima. Naime, ozlijedio se sjajni Hans Lindberg (37), najiskusniji reprezentativac, posljednjih petnaestak godina nezamjenjiv na poziciji desnog krila.

Iz danskog su stožera odmah reagirali te će Lindbergovo mjesto popuniti Johan Hansen. Odluka je pala nakon konzultacije s liječničkim timom, a ova zamjena, smatraju, daje Lindbergu 'potreban mir kako bi bio spreman za kasnije izazove'.

  • +3
EP u rukometu, borba za treće mjesto: Francuska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Nadaju se Danci da će njihov krilni igrač biti spreman za završne dvoboje na SP-u, no u isto su vrijeme svjesni da ih svaka nova ozljeda dovodio u velike probleme zbog ograničenog broja zamjena.

Na poziciji desnog krila Danska ima još i iskusnog Lassea Svana, ali Lindbergova je ozljeda ozbiljan udarac za reprezentaciju koja se nada kako će pred svojim navijačima (završnica SP-a igra se u danskom Herningu!) doći do prvog zlata na SP-u!