liga prvakinja

Težak poraz rukometašica Podravke u Moskvi; ostale su 'zamrznute' na minus 16, a uz to im se ozlijedila i najbolja igračica

01.02.2021 u 20:13

Bionic
Reading

Rukometašice Podravka Vegete izgubile su i drugu utakmicu dvostrukog programa protiv moskovskog CSKA u B skupini Lige prvakinja. Nakon što su jučer poražene 30:26, u ponedjeljak su u moskovskoj Dynamo Palači sportova izgubile 36:20

Podravka je protiv CSKA trebala igrati 24. listopada i 22. studenog prošle godine no utakmice su odgođene zbog koronavirusa. Nažalost, Podravka danas nije uspjela držati nivo igre koji je pokazala u nedjelju. Druga utakmica u dva dana ipak je bila previše i hrvatske prvakinje su doživjele težak poraz.

Nakon prvog poluvremena CSKA je imao šest golova viška (16:10), dok je u nastavku prednost narasla na čak 16 razlike.

CSKA su do desete pobjede predvodile Darija Dimitrieva sa šest, te Antonina Skorobogatčenko i Sara Ristovska s po četiri gola.

Kod Podravke najefikasnije su bile Lamprini Tsakalo sa sedam, te Dijana Mugoša s tri gola.

Treba spomenuti kako je u posljednjim minutama prvog poluvremena zbog ozljede prsta iz igre izašla Dejana Milosavljević, a igračice Podravka Vegete su cijelo drugo poluvrijeme igrale bez organizatorice igre koja je ujedno i drugi strijelac Lige prvakinja i vrlo bitna karika Podravkinog napada i obrane.

CSKA je ovom pobjedom preuzeo vodstvo na ljestvici s 21 bodom, Gyor je drugi s bodom manje. Podravka je posljednja s dva boda iz 11 susreta.