senzacija u zagrebu

Srpski trener na klupi Cibone! Vodio je FMP i Crvenu zvezdu, pomoćnik je izbornika Srbije, a sada stiže 'pod toranj'

01.02.2021 u 18:38

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone u nedjelju navečer su pobijedili Krku iz Novog Mesta 78:69, bila je to druga vezana pobjeda 'cibosa' u regionalnoj ABA ligi čime su praktički osigurali ostanak. No, odmah po svršetku utakmice 'pod tornjem' se zatreslo jer je objavljeno kako je trener Ivan Velić dobio otkaz! No, još bi veći potres moglo izazvati imenovanje njegovog nasljednika

Cibona će novog trenera službeno predstaviti u utorak (2. veljače) točno u podne, a neslužbeno će to biti mladi srpski stručnjak Vladimir Jovanović (36)!

U dosadašnjoj karijeri Jovanović je vodio mladu momčad Crvene zvezde, posljednje tri godine bio je na klupi beogradskog FMP-a, a od kraja 2019. godine je jedan od pomoćnika izbornika srpske košarkaške reprezentacije Igora Kokoškova!

Jovanović je prije mjesec dana sporazumno raskinuo ugovor s FMP-om, a čelnici Cibone već su tada krenuli u pregovore s nadarenim srpskim trenerom. Neslužbeno, u klubu nisu bili zadovoljni kako trener Ivan Velić radi s mladim nadama. Navodno je nedostajalo 'komunikacije' s njegove strane, a u Ciboni su odlučni u namjeri da baš te igrače forsiraju kako bi već sljedeće sezone bili okosnica momčadi s kojom će se 'cibosi' vratiti - za početak - u vrh regionalne ABA lige.

Baš je Jovanović jedan od trenera koji se proteklih sezona dokazao u radu s mladim igračima, pa su u Ciboni odlučili angažirati srpskog stručnjaka.

Pitanje je samo kako će na ovu odluku reagirati hrvatska javnost i navijači Cibone...

Sigurno je da i u Hrvatskoj ima trenera koji su zaslužili priliku sjesti na klupu 'vukova s Tuškanca'. Prvi izbor je bio hrvatski trener Dario Gjergja (45), izbornik belgijske košarkaške reprezentacije i momčadi Oostendea. Problem je u tome što ga Oostende nije želio pustiti u jeku sezone, mogao je Gjergja Cibonu preuzeti tek na ljeto, ali to je čelnicima 'cibosa' bilo - prekasno!

Zato je na kraju izbor pao na srpskog trenera Vladimira Jovanovića! On će biti prvi srpski trener na klupi Cibone od hrvatske samostalnosti. Posljednji trener iz Srbije koji je vodio 'vukove s Tuškanca' bio je Dragan Šakota, od njegovog je angažmana prošlo više od 30 godina jer Šakota je u Ciboni bio u sezoni 1989./1990.