INCIDENT U RIJU

Tenisač BiH zbog uvreda nije želio igrati; otac mu krenuo u obračun

08.08.2016 u 09:28

Bionic
Reading

Izraelac Dudi Sela je sa 6:4, 6:4 u prvom kolu olimpijskog turnira svladao predstavnika BiH Damira Džumhura, a meč su obilježili incidenti

Duh Igara još jedanput je narušen. Ovoga puta na teniskom terenu i tribinama. Tenisač BiH je bio vrijeđan na nacionalnoj osnovi od nekoliko gledatelja te nije želio nastaviti igrati (4:6, 2:1) dok ih sudac ne makne s tribina.

Sudac je primirio situaciju i rekao da će obratiti pozornost, no odjednom se kaos preselio u gledalište. Tamo se Damirov otac krenuo fizički obračunati sa Selinim navijačima te je poručio sinu da ne nastavi s igrom dok sudac ne potjera one koji su vrijeđali.

Ipak, situacija se primirila pa je meč okončan.

Poslije toga se bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur obratio javnosti.

'Navijači koji su bodrili mog protivnika Dudija Selu iz Izraela ponašali su se bez uvažavanja pripadnosti države iz koje dolazim, nazivajući me vrlo pogrdnim imenima koja u ovom tekstu neću spominjati. U stankama sam o tome obavijestio suca, no on nije reagirao pravdajući se da ništa ne čuje. Situacija se dodatno pogoršala početkom drugog seta kada je moj otac prešao na stranu na kojoj su bili izraelski navijači da im da do znanja da su pretjerali. Moja nacionalna, vjerska opredjeljenja su osobna stvar, a za pripadnost države iz koje dolazim neću dopustiti uvrede. To što dolazim iz male zemlje u kojoj ima muslimana nikome ne daje za pravo vrijeđati me. Moj odgoj i karakter temeljeni su na poštovanju različitosti. Ovim obrazloženjem želim staviti točku na događaj koji ne priliči osnovnom duhu olimpizma, poštovanju i uvažavanju jedni drugih', rekao je Džumhur.