isplativa odluka

Tenis se u Wimbledonu ove godine sigurno neće igrati, ali najprestižniji turnir na svijetu ipak će zaraditi 114 milijuna eura

07.04.2020 u 12:00

Bionic
Reading

Wimbledon je jedan od 34 teniska turnira koji su otkazani zbog pandemije koronavirusa, ali i jedini koji će dobiti nešto novca i to od osiguravajućeg društva zahvaljujući osiguranju od pandemije...

Naime, čelni ljudi All England Cluba svojedobno su u svoje osiguranje uključili i mogući prekid turnira u slučaju pandemije. Bilo je to još 2003. godine kada je svijetu prijetio SARS, a svake su godine za osiguranje od pandemije morali plaćati 1,7 milijuna eura, navodi britanski dnevni list The Times.

Ta se investicija pokazala više nego opravdanom jer će organizatori najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu sada dobiti odštetu od čak 114 milijuna eura!

Druga dva Grand Slam turnira - Roland Garros koji se zbog pandemije s kraja svibnja prebacio na rujan i US Open, koji je zakazan za kraj kolovoza - nemaju slično osiguranje pa svakome od njih prijeti financijski gubitak od čak 250 milijuna eura u slučaju otkaza.

All England Cluba (AELT) je objavio da će dio iznosa osiguranja - točnije 23 milijuna eura - raspodijeliti klubovima, turnirima, sucima, igračima i drugima koji su pogođeni krizom nastalom širenjem koronavirusa.

Wimbledon je prošle sezone zaradio gotovo 300 milijuna eura, gubitak će ove godine biti pozamašan, no ovih će 114 milijuna eura osiguranja pokriti najveći dio godišnjih troškova All England Cluba i biti temelj za pripremu sljedećeg najprestižnijeg svjetskog teniskog turnira - Wimbledona 2021.!