garin sve bolji

Tenis iznenada dobio novu opasnu zvijezdu: Opet je to napravio Zverevu...

03.05.2019 u 19:19

Bionic
Reading

Mladi Čileanac Cristian Garin eksplodirao je posljednjih tjedana na zemljanoj podlozi, a ovog petka ponovo je svladao Alexandera Zvereva, kao i 2013. godine u juniorskom finalu Roland Garrosa...

Već godinama slušamo o novoj generaciji teniskih zvijezda koja dolazi preuzeti tron od Federera, Nadala i Đokovića. Najčešće se spominju kao predvodnici Alexander Zverev, Borna Ćorić, Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas, Denis Shapovalov i Felix Auger-Aliassime, no na jednog momka stručnjaci su prestali ozbiljno računati, da bi im posljednjih tjedana pokazao da su bili u krivu.

Naime, riječ je o 22-godišnjem Cristianu Garinu, velikom talentu koji je još tamo 2013. godine sa samo 16 godina pobijedio Dušana Lajovića i postao najmlađi Čileanac s trijumfom na ATP razini.

Bila je to sezona u kojoj je osvojio i juniorski Roland Garros, svladavši u finalu Alexandera Zvereva.

Posljednjih godina Zverev se probio u sam svjetski vrh i držao do ovog tjedna treće mjesto na ATP ljestvici, ispred Rogera Federera, dok je napredak Garina bio znatno sporiji.

No, ove sezone mladi Čileanac je eksplodirao i čvrstom igrom na zemljanoj podlozi počeo podsjećati na svoje slavne prethodnike: Riosa, Gonzaleza i Masua.

U Sao Paulu igrao je finale i izgubio od Guida Pelle, da bi par tjedan kasnije u Houstonu osvojio svoj prvi ATP turnir u karijeri, pobjedom protiv Ruuda.

Ovaj tjedan Garin je ponovo u odličnoj formi u Münchenu, što je potvrdio ovog petka novim trijumfom protiv Alexandera Zvereva, u neizvjesnom meču rezultatom 6:4, 5:7, 7:5.

Tako je tenis uoči Roland Garrosa dobio novu opasnu mladu zvijezdu koja može pomrsiti račune mnogima, no ostaje otvoreno pitanje može li Garin i u mečevima na tri dobivena seta ostvarivati ovako dobre i konstantne rezultate...