TAKO SE PIŠE

Talijanski mediji sele Jelavića u Juventus

26.07.2013 u 11:58

Bionic
Reading

Talijanski izvor Tuttomercatoweb tvrdi da je engleski nogometni klub Everton zainteresiran za dovođenje Juventusovog napadača Alessandra Matrija, te da u zamjenu nudi hrvatskog golgetera Nikicu Jelavića

Hrvatski se reprezentativac, što nije nikakva tajna, ne nalazi u prvim planovima novog menadžera Evertona Roberta Martineza. Štoviše, Everton traži novog napadača, te je vrlo zainteresiran za Talijana Matrija (28), koji nije zadovoljan svojim statusom u momčadi talijanskog prvaka.

Problem za Everton predstavlja 15 milijuna eura odštete koliko torinski klub traži, no Martinez bi istu volio srezati slanjem Nikice Jelavića u suprotnom smjeru, ukoliko ga u skorašnjem roku ne uspije prodati nekom klubu. Da li je Juventus zainteresiran za takvu kombinaciju, ostaje nepoznato.

Jelavić je nakon dolaska iz Rangersa u siječnju 2012. sjajno startao i u prvih je 13 utakmica Premierlige postigao devet golova. No, prošla mu sezona nije bila ni približno tako uspješna: u 37 je nastupa u elitnom engleskom rangu zabio samo sedam pogodaka.

Matri je pak u prošloj sezoni nastupio u 22 utakmice Serije A za Juventus, no samo je dva puta odigrao svih 90 minuta, dok je čak 12 puta u igru ulazio s klupe za pričuve. Unatoč malo prilika postigao je osam pogodaka.