senzacija na pomolu

Talijanski je prvak za Dinamovog dragulja poslao ponudu od čak 20 milijuna eura

27.07.2023 u 15:13

Bionic
Reading

Samo je nekoliko dana trajalo zatišje na Maksimiru, ali nakon uvjerljive 4:0 pobjede protiv Astane u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka na Dinamovu su adresu stigle primamljive ponude za najveće zvijezde

Transfer-groznica ponovno trese Maksimir, samo je nekoliko dana trajao prividan mir na tržištu, a sada se ponovno sve uzburkalo. Ponude stižu sa svih strana, posebice nakon što su 'modri' u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka demolirali Astanu 4:0.

Iz nekoliko različitih izvora stigle su potvrde kako je Josip Šutalo (23) u ovom trenutku najtraženija 'roba' u Dinamovom izlogu. Mladi je stoper ujedno i hrvatski reprezentativac i na Maksimiru jako dobro znaju njegovu tržišnu vrijednost.

Zato su odmah glatko odbili ponude Fiorentine (12 milijuna eura) i Ajaxa (18 milijuna eura) jer Šutalo u ovom trenutku vrijedi - puno više.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

S jedne se strane čeka rasplet situacije s Joškom Gvardiolom koji bi iz Red Bull Leipziga trebao krenuti put Manchester Cityja. U tom bi slučaju, prema navodnom ranijem dogovoru klubova i samog igrača, Šutalo vrlo vjerojatno završio u Leipzigu. No, taj je posao 'na čekanju', a na Maksimir je sad za Šutala stigla ponuda koja bi sve mogla 'izuti iz cipela'.

U borbu za našeg reprezentativca uključio se talijanski prvak Napoli koji pod hitno mora pojačati obranu. Naime, iz Napolija je za čak 50 milijuna eura put Bayerna otišao južnokorejski stoper Kim Min-Jae (26), a na jugu Italije baš u Jošku Šutalu vide njegovog nasljednika.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +42
Dinamo - Astana, 2. pretkolo Lige prvaka, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Navodno je Napoli poslao ponudu koja je nešto veća od 20 milijuna eura plus razni bonusi! To nije daleko od onog što Dinamo očekuje jer Šutalo prema Transfermarktu vrijedi 18 milijuna eura, a na Maksimiru se nadaju da bi na njegovom transferu maksimalno mogli zaraditi oko 25 milijuna eura. Napoli je sad jako blizu toj očekivanoj zaradi i čelnici Dinama teško će moći odugovlačiti.

Uz Šutala su i dalje 'u izlogu' najveće zvijezde - Luka Ivanušec, Dominik Livaković i Bruno Petković. No, oko potencijalnih novih ponuda za njih još nema pouzdanih informacija. Feyenoord se i dalje nada kako će Ivanušec krenuti put Nizozemske, dok turski velikani ne odustaju od Petka i Livija...