NORVEŽANI UVJERLJIVI

Talijanima bizarna pobjeda! Stoper zabijao na sve strane

10.10.2014 u 23:06

Bionic
Reading

U vrlo čudnoj utakmici, talijanska je nogometna reprezentacija bila svega nekoliko minuta udaljena od fijaska na domaćem terenu protiv Azerbajdžana, no stvar je u posljednjim minutama spasio Chiellini za konačnih 2:1. Norvežani su uvjerljivo i rutinski slavili kod Malte 3:0

Giorgio Chiellini, talijanski lijevi stoper u formaciji 3-5-2, bio je ključna figura utakmice protiv Azerbajdžana, te igrač koji je postigao sva tri pogotka na susretu – dva u protivničku, a jedan u svoju mrežu. Prvi je stigao tek jednu minutu prije kraja poluvremena kada je Juventusov stoper na pravi način reagirao nakon što je udarac iz kuta izveo njegov suigrač te dotad ponajbolji pojedinac utakmice, Andrea Pirlo.

Nakon što su u drugom poluvremenu Talijani promašili nekoliko dobrih prilika, Chiellini je pogodio vlastitu mrežu u 76. minuti nakon kornera s istog mjesta kao i u prvom dijelu. Loptu u svoju mrežu ugurao je pod pritiskom protivničkog igrača, ali ni to mu nije bilo dosta. Za konačnih je 2:1 pogodio baš isti igrač, ponovo nakon kornera, samo što je ovoga puta Giovinco mora dva puta nabaciti loptu u 16-erac Azera.


Nesvakidašnji scenarij u svakom slučaju, tri pogotka na utakmici postigao isti stoper, sva tri nakon kornera, jedan u svoju, ali zato dva u protivničku mrežu za konačnu pobjedu Talijana 2:1.
Puno je manje drame bilo na utakmici Norveške u gostima kod Malte, gdje su naši konkurenti za plasman na Euro slavili s uvjerljivih 3:0. U prvom su poluvremenu mrežu Maltežana pogdili Mats Daehli (22. minuta) i Joshua King (26. minuta), a isti je igrač pogodio i tijekom drugog poluvremena (49. minuta), čime je postavljen i konačni rezultat utakmice.

Na vrhu naše skupine stoje Italija i Hrvatska sa šest bodova, Norveška i Bugarska imaju tri, dok sasvim očekivano Malta i Azerbajdžana i dalje stoje na začelju bez osvojenih bodova.