KLASIČAN UVOD AZZURA

Talijani se spasili protiv čvrstog Paragvaja

14.06.2010 u 22:29

Bionic
Reading

Italija brani naslov osvojen prije četiri godine u Njemačkoj, na klupi im je ponovno Marcelo Lippi, ali momčad ' s čizme' ne izgleda suviše moćno. Na otvaranju natjecanja Pargavaj ih je držao u šahu, ali Talijani su izjednačili na 1:1 i spasili bod

U prvih pola sata činilo se da je na rasporedu još jedna od suviše frekventnih uspavanki koje se igraju na jugu Afrike. Prilika gotovo da nije ni bilo, a Talijani su imali nešto više inicijative na protivničkoj polovici. Paragvaj je talijanskog vratara Buffona ostavio potpuno nezaposlenim.

I onda je sijevnulo. Talijanima prekidi nikada nisu visoko na listi problema, ali gol su primili nakon sjajnog ubačaja koji je u 39. minuti Alcaraz glavom pretvorio u svoj prvi gol u dresu reprezentacije.

Talijani su izgledali kao razbijena vojska. Zambrotta je povremeno lijepo ubacivao iz igre, a Pepe iz prekida, ali njihovi napadači ostali su bez pravih reakcija. Nastavili su se mučiti i početkom nastavka, ali svjetski prvaci su Paragvajcima uzvratili istom mjerom. Pepepov korner u 64. minuti prevario je inače sigurnog paragvajskog vratara Villara i Romin 'amblem' De Rossi iz sredine peterca je izjednačio rezultat.

Do kraja dvoboja Talijani su pokazali više, ali izrazitih prilika za gol više nije bilo. Kada se sve zbroji remi je u ovom dvoboju, koji je bio nešto bolji od dosadašnjeg siromašnog prosjeka, i najpošteniji epilog.

Talijanske navijače može brinuti činjenica da je Buffon zamijenjen na poluvremenu, jer teško je vjerovati da bi ga Lippi ostavio u svlačionici a da nije riječ o nekakvoj ozljedi.

U utorak u 13.30 drugi dvoboj ove skupine odigrat će Slovačka i Novi Zeland.

De Rossi Villaru nije oprostio let u prazno