sjajan posao

Tako to rade velikani; Barcelona je najveći dobitnik ljetnog prijelaznog roka

10.08.2018 u 16:57

Bionic
Reading

Katalonski ponos najveći je transfer odradio još u zimskom prijelaznom roku kad je iz Liverpoola stigao Philippe Coutinho za 120 milijuna eura. Ovog je ljeta Barca sjajno odradila ostatak transfera, na kraju se riješila viškova, dovela adekvatne zamjene i uz sve to je - u plusu!

Trošili su se milijuni eura u svakom prijelaznom roku, no to je i normalno jer Barcelona je jedan od najvećih svjetskih klubova i financijskih problema - nema. No, ovog su ljeta Katalonci pokazali da su počeli razmišljati i financijski.

Dakle, ovo bi mogao biti jedan od najuspješnijih prijelaznih rokova u povijesti Barce, s Nou Campa je otišlo čak devet igrača, svi osim legendarnog veterana Inieste bili su jednostavno višak i za njima nitko neće suzu pustiti. A uz sve to je i sjajna zarada.

'Uvalila' je Barca čak tri igrača Evertonu - Yerry Mina, Andre Gomes i Lucas Digne - za oko 55 milijuna eura, s tim da je Digne za početak samo posuđen momčadi s Goodison Parka. Bez odštete su Nou Camp napustili Iniesta, Douglas Pereira i Ortola, a još su na trojici prekobrojnih lijepo zaradili.

Aleix Vidal prodan je Sevilli za devet milijuna eura, Deulofeu je otišao u Watford za 15 milijuna eura te Brazilac Paulinho koji je samo vraćen u kineski Guangzhou na daljnju posudbu uz opciju otkupa za 50 milijuna eura...

  • +5
International Champions Cup, Milan - Barcelona Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Da, odradili su na Nou Campu sjajan posao, a uz sve to su doveli nekoliko izuzetnih pojačanja - najskuplji je Brazilac Malcom kojeg su Bordeauxu platili 40 milijuna eura, za Clementa Legleta su Sevilli 'iskrcali' 35 milijuna eura, dok su za veznjaka Arthura brazilskom Gremiju dali 31 milijun eura. Kao posljednja akvizicija ukazao se iskusni Arturo Vidal koji je iz Bayerna stigao za 18 milijuna eura.

Barcelona je tako prodala igrače koji joj u novoj sezoni neće uopće nedostajati u vrijednosti od oko 130 milijuna eura, a za 'ciljanu' kupovinu je do sada izdvojila 124 milijuna. Da, lijepih šest milijuna eura u plusu, za razliku od mnogih koji su u debelom minusu...

  • +6
La liga, Barcelona - Real Madrid Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia