elf im može pomoći

Svjetski prvaci Francuzi strahuju u Ligi nacija: Hoće li im se Njemačka smilovati?

18.11.2018 u 12:35

Bionic
Reading

Porazom od Nizozemske francuska nogometna reprezentacija dovela se u situaciju da ju samo Njemačka pobjedom u posljednjem susretu može pogurati na završnicu Lige nacija...

Deschampsova izabrana vrsta činilo se da sigurno grabi kroz tešku grupu Lige nacija, nakon što je u prve tri utakmice pobijedila Nizozemsku i Njemačku te remizirala u gostima kod Elfa.

  • +11
Njemačka - Francuska, Liga nacija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, neugodan poraz u petak 2:0 u Rotterdamu doveo je svjetske prvake u situaciju na koju nisu navikli. Naime, više ne ovise sami o sebi i potrebna im je pobjeda Njemačke u zadnjem susretu skupine protiv Nizozemaca kako bi se našli na završnom turniru.

'Nizozemska nas je pobijedila zato što je bila bolja i to je ono što najviše boli,' priznao je Didier Deschamps kojem preostaje samo čekati na eventualnu njemačku milost u ponedjeljak.

Nijemci su u ovoj skupini neslavno ispali, ali imaju motiva igrati kako ne bi ostali bez mjesta nositelja u kvalifikacijama za Euro 2020., a u pitanju je i ponos.

'Ispadanje nije kraj svijeta i neće promijeniti naš pristup utakmici,' naglasio je Oliver Bierhoff koji u reprezentaciji ima ulogu menadžera i blizak je Joachimu Löwu.

U svakom slučaju, pokazalo se da grupna faza Lige nacija nudi uzbuđenja do samog kraja i da su pun pogodak skupine s po tri reprezentacije od kojih samo jedna ide dalje...

UEFA Liga nacija A

Skupina A

Njemačka-Nizozemska20:45
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Francuska42117
2.Nizozemska32016
3.Njemačka30121

Sljedeće utakmice