Europska liga

Švicarski mediji ističu sreću Basela protiv Osijeka, a trener gostiju otkriva što se zapravo dogodio između njega i Bjelice kada je zaiskrilo na terenu

18.09.2020 u 06:54

Bionic
Reading

Nakon utakmice Osijeka i Basela u drugom pretkolu Europske lige, medijima se obratio trener Basela Ciriaco Sforza

Basel je na Gradskom vrtu protiv Osijeka u drugom pretkolu Europske lige slavio s 2:1 i tako se plasirao u daljnju fazu natjecanja. Iako su Švicarci upisali pobjedu, ona je stigla i teže od očekivanog.

U prvom dijelu je gost dominirao i zabio dva gola, ali onda se u nastavku probudio Osijek koji je uspio i zabiti za 2:1 preko Majstorovića, ali ne i izjednačiti.Tko zna što bi bilo da je sudac dosudio čisti penal na Kleinheisleru koji je srušen s dvije ruke u Baselovom šesnaestercu, ali što je, tu je. Osijek je ispao, a Basel prošao dalje. Kaže njihov trener da je zasluženo.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Prvo poluvrijeme odlično smo odigrali, u drugom smo malo pali. Nisam zadovoljan prikazanom igrom. Osijek je jaka i dobra trkačka ekipa i zasluženo smo ih pobijedili. Ekipa ima novog trenera, igrači su umorni, sezona im je završila prije 30 dana i imali su samo nekoliko dana odmora, a Cabral se kasnije priključio pripremama. S Bjelicom nemam problema. Nisam ni vidio je li gurnuo našeg igrača, samo sam išao smirivati situaciju', rekao je trener Basela Ciriaco Sforza komentirajući situaciju na terenu u kojoj je malo zaiskrilo između dvije strane.

Dodao je i kako bi Osijek u švicarskoj ligi bio između četvrtog i sedmog mjesta. Da nije sve išlo glatko za Basel, pišu i švicarski mediji koji se uglavnom slažu da je Basel bio bolji u prvom dijelu, ali Osijek je dominirao u nastavku pa su Švicarci opasno visjeli.

'Basel drhtao u pobjedi protiv Osijeka', piše 20min.ch koji ističe kako su nakon odmora 'isplivale sve mane Basela'.

Drugi tamošnji medij, Nau.ch, u tekstu pod naslovom 'Basel savladao Osijek i izborio 3. pretkolo Eruopske lige' piše kako je Osijek imao velike šanse u drugom dijelu, ali i hvali golmana Basela Đorđea Nikolića jer je imao sjajnu intervenciju iako je bio 'vidno uzdrman'. Pišu i da Osijekov gol nije bio iznenađenje, te da je Basel 'drhtao u zadnjim trenucima utakmice'.

Dobru stranu u naslov stavljaju novinari Blicka koji pišu kako je Basel ipak spasio švicarsku čast u Europi s obzirom na to da je Servette ispao do Reimsa izgubivši 1:0. Ipak, napominju da je utakmica u Osijeku bila strašna i da je kraj bio dosta tijesan jer je u drugom dijelu 'igrao samo domaćin'.

Švicarski Sport piše kako je Basel izbacio Osijek u klimavom drugom pretkolu i da je srećom preživio vruću završnicu bez oštećenja.

  • +6
Osijek - Basel, 2. pretkolo Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL