REAKCIJA IZ GRADSKOG VRTA

Zašto je Osijek opet ispao tako rano iz Europe? Evo kakvo je objašnjenje dao trener Nenad Bjelica

17.09.2020 u 23:27

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka treću sezonu uzastopce završavaju svoj europski put porazom u 2. pretkolu Europske lige. U Gradskom vrtu ovoga puta bolji je bio Basel 2:1, a utakmicu je prokomentirao trener Nenad Bjelica

Švicarski velikan, koji je prošle sezone stigao do četvrtfinala Europske lige, slavio je u Osijeku, premda je moglo biti i drugačije. Gosti su na poluvremenu imali 2:0, Osijek je u nastavku zaigrao daleko bolje, no uspio je tek smanjiti. Strijelci za Basel bili su Arthur Cabral (18) i Valentin Stocker (44), dok je za domaćina zabio Ante Majstorović (84).

'Zabili su nam dva gola iz dvije prilike, mi tek jedan iz šest. Krenuli smo možda s prevelikim respektom prema protivniku. Dobili smo dva naivna gola, ali to je nogomet, treba se popraviti. Sad se okrećemo prvenstvu i Kupu gdje vjerujem da ćemo imati što pokazati', rekao je osječki strateg.

  • +6
Osijek - Basel, 2. pretkolo Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'U nastavku smo bili agresivniji, a u prvom smo im dali im previše prostora. Očito smo negdje pogriješili u pripremi. Bili smo nekako ispuhani što je mentalni problem.'

Što se događalo na poluvremenu?

'Rekao sam da moramo biti agresivniji, da se barem potučemo s njima, i to je u nastavku bilo puno bolje. Da smo ranije zabili, možda bismo došli i do neriješenog rezultata, imali smo puno šansi za gol. Vjerovali smo da je preokret moguć, ali nažalost nismo uspjeli izjednačiti. Premda smo to zaslužili, završio je Bjelica.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige te pretkola Lige prvaka i Europske lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.