Hrvat seli na otok

Svi su ludi za omiljenim 'vatrenim': Engleski velikani bore se za dovođenje sjajnog hrvatskog reprezentativca

15.01.2020 u 13:35

Bionic
Reading

Bešiktaševog Domagoja Vidu žele Aston Villa i Newcastle

Domagoj Vida postao je pravi hit na Otoku i mogao bi nakon dvije godine napustiti turski Bešiktaš u koji je stigao iz kijevskog Dinama u siječnju 2018. godine. Turski prvoligaš doveo ga je kao slobodnog igrača, a sada bi na njemu mogao zaraditi.

Najprije je za njega ponudu poslala Aston Villa koja je na utakmici s Manchester Cityjem pokazala da joj je obrambeni igrač itekako potreban s obzirom na to da su izgubili s visokih 6:1. Oni su Bešiktašu navodno poslali ponudu od pet milijuna eura za 30-godišnjeg 'vatrenog', ali nisu jedini koji žele našeg reprezentativca.

Turski mediji pišu kako Vidu želi dovesti i Newcastle, a Bešiktaš ga ne planira pustiti za mali novac. Vida, koji je ove sezone u 22 utakmice zabio tri gola, košta otprilike osam milijuna eura, ali Bešiktaš ima i financijskih problema pa bi se Hrvata mogli riješiti i za manje s obzirom na to da će već na njegovoj plaći puno uštedjeti.

Vida trenutno zarađuje tri milijuna eura godišnje, a ugovor mu traje do ljeta 2022. godine pa bi na njegovom odlasku u Turci uštedjeli 7,5 milijuna eura. Turski mediji pišu kako za Adema Ljajića i Jermaina Lensa nema nikakvih ponuda pa Vida ostaje jedina nada da se saniraju dugovi.