Kup Krešimir Ćosić

Sve spremno za spektakl na Gripama; evo gdje gledati najbolje što hrvatska košarka ima

12.02.2024 u 15:32

Bionic
Reading

Napokon kreće završnica SuperSport Kupa Krešimir Ćosić! Osam klubova borit će se na splitskim Gripama za trofej pobjednika. Sve utakmice možete gledati na MAXSport televiziji

Od 13. do 17. veljače osam će klubova u Splitu, na kultnim Gripama, tražiti put do osvajača naslova Kupa. Titulu pobjednika brani Cibona koje je prošle godine u Draženovu domu s uvjerljivih 86:66 nadigrala Cedevita Junior.

>> Sve utakmice završnice SuperSport kupa Krešimir Ćosić, moći ćete pratiti u prijenosu uživo na MAXSport televiziji

Dejan Žaja, direktor KK Split koji je domaćin završnice četvrti put, uoči košarkaškog spektakl je rekao:

'Najprije bih se zahvalio HKS-u na dodjeli organizacije 33. Kupa Krešimir Ćosić, a također bih zahvalio i dogradonačelniku Antoniju Kuzmaniću i gradonačelniku Grada Splita Ivici Puljku na pomoći u organizaciji. Smatram da smo napravili velik posao i da će sve ekipe imati vrhunske uvjete. Želja nam je da sve prođe u fair i sportskom natjecanju, ali i da to bude spektakl košarke. Svim ekipama čestitam na plasmanu i želim sreću u natjecanju.'

S nekoliko riječi obratio se i Josip Vranković, glavni tajnik HKS-a:

'Na Gripama nas očekuje velika košarkaška fešta i izuzetno se tome radujemo. Imamo ugodna iskustva suradnje s KK Split te vjerujem da će i ovaj Kup biti organiziran profesionalno i na visokoj razini. Žao mi je što kapaciteti dvorane ne odgovaraju standardima kvalifikacija za Europsko prvenstvo i što, posljedično, reprezentacija ne može ovdje igrati utakmice, no tu smo priliku iskoristili u pretkvalifikacijama. Nakon Olimpijskog pretkvalifikacijskog turnira koji se održao u Spaladiumu, nadam se da će Split u budućnosti imati dvoranu koja će odgovarati propisanim standardima i da će sadržaji koji budu stavljeni pred hrvatsku reprezentaciju biti interesantni i Gradu Splitu', kazao je Vranković.

Naravno, na košarkašima Splita, koji su domaćini turnira, je velik pritisak. Pogotovo jer ih ždrijeb nije 'pomazio' pa su tako već u četvrtfinalu izvukli aktulane hvatske prvake – Zadar.

'Sve je već rečeno, ja bih tek sa sportske strane zaželio dobre utakmice i da svi nakon Kupa ostanu zdravi. Svaka ekipa koja je uspjela ući u četvrtfinale sigurno dolazi sa željom da na kraju i podigne trofej. Nadam se zanimljivim utakmicama i pozivam publiku da dođe u što većem broju bodriti ne samo KK Split, već i ostale ekipe koje sigurno imaju kvalitetu', kratko je rekao Slaven Rimac, trener KK Split.

Raspored završnice

Utorak, 13.2.2024.

  • 17:00 KK Dubrava – KK Vrijednosnice Osijek
  • 20:00 KK Cedevita Junior – Dinamo-Zagreb

Srijeda, 14.2.2024.

  • 17:00 KK Kvarner 2010 – KK Cibona
  • 20:00 KK Zadar – KK Split

Petak, 16.2.2024.

  • 17:00 Polufinale 1
  • 20:00 Polufinale 2

Subota, 17.2.2023.

  • 20:00 Finale

Sve utakmice završnice SuperSport kupa Krešimir Ćosić, moći ćete pratiti u prijenosu uživo na MAXSport televiziji