(NE)OČEKIVANI NASLOVI

Sve riješeno u Bugarskoj, Češkoj i Rumunjskoj

21.05.2011 u 19:55

Bionic
Reading

Liteks u Bugarskoj, Viktorija u Češkoj i Otelul Galati u Rumunjskoj osigurali su naslove prvaka

Nogometaši Liteksa iz Loveča obranili su naslov prvaka Bugarske nakon što su u pretposljednjem kolu svladali Lokomotiv iz Sofije s 3:1. Prije zadnjega kola Liteks ima pet bodova više od Levskog. Liteksu je to četvrta titula nakon 1998, 1999 i 2010., a u cijelom prvenstvu izgubili su samo jedan dvoboj, od Levskog.

Viktorija iz Plzena osvojili su po prvi puta u povijesti naslov prvaka Češke svladavši u pretposljednjem kolu Banik Ostravu s 3:1. Prije zadnjega kola Viktorija ima četiri boda više od Sparte Prag. Osim prvaka, u Češkoj se znaju i klubovi koji napuštaju Prvu ligu, a to su Zbrojovka Brno i Usti nad Labem.

Nogometaši Otelul Galatija osvojili su svoj prvi naslov prvaka Rumunjske u povijesti svladavši u zadnjem kolu u gostima Astru Ploešti s 1:0. Otelulu je dosad najbolji rezultat u povijesti bilo četvrto mjesto u prvenstvu, a imali su u finale Kupa iz 2004., a sada će predstavljati Rumunjsku u Ligi prvaka. Drugo mjesto i kvalifikacije Lige prvaka osigurao je Temišvar, a u Europsku ligu će Vaslui, Rapid Bukurešt i Steaua. Iz prve lige ispadaju Universitatea Craiova, Victoria Branesti, Unirea Urziceni i Sportul Studentesc.