velika zamjena

Sve je spremno za posao stoljeća! Ronaldov suigrač otkrio tajnu iz Realove svlačionice

08.06.2018 u 13:30

Bionic
Reading

U Real Madridu više nitko niti ne računa na to da će Cristiano Ronaldo ostati. Predsjednik Florentino Perez prvo mora pronaći trenera, a onda će odlučiti kako 'unovčiti' najveću zvijezdu. Kako se sada čini, mogao bi se ovog ljeta ostvariti transfer svih transfera - PSG je navodno spreman mijenjati 'ključ za ključ', Neymara za Ronalda...

Zaratio je Cristiano Ronaldo sa svima u Madridu, objava kako želi napustiti Real pogodila je sve, od predsjednika Florentina Pereza do suigrača s kojima dijeli svlačionicu 'kraljeva'. Dodatni udarac svima u Madridu zadao je Zinedine Zidane koji je jednostavno 'digao sidro' nakon osvajanja Lige prvaka i ostavio klupu praznom.

Florentinu Perezu ovo će biti izuzetno stresno ljeto, prvo mora pronaći novog trenera, dostojnog Real Madrida, a takvi su ga u posljednjih nekoliko dana radom - odbijali. Tek kad ustoliči trenera Perez se može posvetiti rješavanju problema zvanog Cristiano Ronaldo. A kako bi to moglo završiti otkrio je brazilski reprezentativac Marcelo u iskrenom razgovoru za španjolske medije. Otkrio je Marcelo kako Ronalda u svlačionici 'kraljeva' više nitko ne doživljava te kako bi Neymar bio više nego dobrodošao. Bez obzira na Portugalčevo negativno mišljenje koje je već nekoliko puta iznio...

'Neymar će kad-tad zaigrati za Real', kazao je Marcelo koji je blizak s njime, a trenutno se s Brazilom pripremaju za SP u Rusiji. No, Cristiano Ronaldo baš i nije oduševljen?

'Nije Ronaldo vlasnik Reala, koliko god se trudio tako ponašati. Ako predsjednik Perez želi dovesti nekog igrača, on će ga i dovesti. S Ronaldovim pristankom ili bez njega', jasno je kazao Marcelo i nastavio:

  • +9
Cristiano Ronaldo - zvijezda Real Madrida i portugalske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Zašto mislite da Neymar neće doći u Real ako Cristiano ostane u klubu? Real je najveći klub na svijetu, u momčadi ima mjesta za sve najbolje. Svi su u svlačionici složni, želimo da Ronaldo ostane, ali želimo i da Neymar dođe! Vrata Reala Neymaru su, što se igrača tiče, uvijek otvorena.'

Problem? Real jednostavno ne može plaćati Ronalda i Neymara, posebice nakon što je Portugalac zatražio 'povišicu'. Čak mu predsjednik Perez ni to ne može platiti... Navodno je to i glavni razlog Ronaldovog nezadovoljstva, jednostavno želi više novca i otići će tamo gdje ga može dobiti.

A to mu mogu omogućiti samo dva kluba - PSG ili Manchester United. Mogu i Manchester City, možda i Chelsea, pa čak i poslovično štedljivi Bayern, ali ova tri kluba jednostavno su nedovoljno atraktivni, da ne kažemo premali za Ronalda.

I tu se rađa priča o poslu stoljeća, transferu svih transfera u svijetu nogometa! PSG je spreman na razmjenu, Neymar u Madrid, Cristiano Ronaldo u Pariz. Tu je 'u igri' još nekoliko desetaka milijuna eura za 'podmazivanje' cijelog posla, no problem je u tome što bi se oba igrača morala složiti s razmjenom. A CR7 se baš i ne vidi na Parku prinčeva, francuska liga nije mu neki izazov, PSG je daleko od 'sjajnog i blistavog' kluba u europskim mjerilima. Novcem ne možeš kupiti klasu i povijest, to moraš stvarati desetljećima, a PSG je u odnosu na velikane jednostavno još - nedonošče. No, Ronalda jedino mogu razoružati arapski milijuni eura koje bi mu ponosni vlasnik PSG-a, šeik Nasser Al-Khelaifi, spremno prebacio na račun. S porezom ili bez, svejedno... Ako je za Neymara iskrcao 222 milijuna eura, za Ronalda bi dao i dvostruko više. A toliko je - otprilike - Florentino Perez spreman ponuditi za Neymara. Real ima oko 400 milijuna eura za Brazilca. Realno, to im neće biti dovoljno, ali ako se u transfer uključi Ronaldo... I svi bi bili sretni.

  • +2
Neymar Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Svi osim Josea Mourinha koji iz pozadine pažljivo motri stanje i čeka svoju priliku. Otvoreni poziv Ronaldu i dalje stoji, no pitanje je ima li United novac za njega. Realno, nema. Možda može ponuditi Paula Pogbu u nekoj razmjeni, uz još par stotina milijuna eura. Sunarodnjaci su, međusobno se poštuju i svi bi na Old Traffordu bili spremni na to da se Ronaldo vrati, bio bi to veliki iskorak za United, kako u sportskom, tako i u marketinškom pogledu. A ionako su klub koji najviše zarađuje. Taj bi im se povratnički transfer vrlo brzo isplatio, neki računaju za dva do tri tjedna.

Posljednji udarac Ronaldu zadao je Marcelo, rekao je samo ono što svi u svlačionici Reala misle. A na tom su putu i čelnici Reala.

'Za mene je Cristiano Ronaldo u ovom trenutku najbolji nogometaš na svijetu', kazao je Marcelo uz jedan veliki 'ALI':

'U isto vrijeme uopće ne sumnjam da će Neymar vrlo brzo biti podjednako dobar kao i Cristiano... To je jasno i svima u klubu.'

Pametnome dosta, Real je spreman za rekonstrukciju, a nju uvijek treba početi od samog vrha. Zidane je već bivši, čini se da je i Ronaldo blizu odlaska. Bliže nego što itko može i zamisliti.