ponuda koja se ne odbija

'Kraljevi' ga nisu mogli zadržati; Zidane ima 50 milijuna razloga za odlazak iz Madrida

01.06.2018 u 14:48

Bionic
Reading

Šokirao je Zinedine Zidane nogometnu javnost objavom kako odlazi s klupe madridskog Reala i to u trenutku nakon što je tri sezone u nizu osvojio Ligu prvaka. U Madridu su još uvijek u nevjerici, traže mu zamjenu, a sada je otkriven i najvjerojatniji razlog njegovog brzinskog odlaska...

Španjolski mediji razloge odlaska Zinedinea Zidanea pronašli su u činjenici da francuski trener više jednostavno nije mogao pronaći motiva za daljnji rad u Realu s kojim je osvojio sve što se osvojiti dalo, uz to se 'poklopilo' i to da je izgubio autoritet u svlačionici... Zato je veliki Zizou jednostavno odlučio da je sada najbolje vrijeme za odlazak.

No, čini se kako je nekad jedan od najboljih svjetskih nogometaša, koji je svoje kvalitete dokazao i na trenerskoj poziciji, ipak imao i 'mali poguranac' pri svojoj odluci da napusti Madrid i klupi 'kraljevskog kluba'. Detalje je dao naslutiti egipatski milijarder Naguib Sawiris koji je svoje informacije - koje se čine poprilično mogućim i istinitim - podijelio na društvenim mrežama.

'Zidane će voditi reprezentaciju Katara i s njima započinje pripreme za SP 2022. godine kojemu je Katar domaćin', objavio je Sawiris i dodao:

'Plaća - 50 milijuna eura na godinu, ugovor na četiri godine...'

  • +13
Zinedine Zidane Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Bombastična vijest, no za sada ipak nepotvrđena. Sawiris je 'težak' više od šest milijardi dolara, no nema nekih prevelikih interesa - barem ne javnih - u svijetu nogometa. No, slovi za izuzetno dobro informiranog poslovnjaka koji ima sjajne veze - kako gospodarske, tako i političko-prijateljske - baš u zaljevskim zemljama i vrlo je blizak sa samim vrhom katarske vladarske obitelji.

Baš je zato njegova objava shvaćena vrlo ozbiljno, gdje ima dima, ima i vatre, a malo je ljudi na ovom svijetu spremno odbiti godišnju plaću od 50 milijuna eura. I Zidaneu bi to bio veliki izazov, kako sportski, tako i financijski. Uz sve bi se i uspio dobro odmoriti, nekog velikog strea u katarskom nogometu baš i nema, od njih nitko niti ne očekuje da postanu svjetski prvaci.