trening u bogdanovcima

Izbornika Dalića naljutilo pitanje o Zdravku Mamiću, Ćorluka napustio trening...

07.06.2018 u 22:57

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak je predvečer odradila trening na terenu u Bogdanovcima pored Vukovara. U petak (18 sati) u Osijeku Hrvatska igra posljednju pripremnu utakmicu uoči odlaska na SP u Rusiji, u Gradskom vrtu gostuje Senegal

Hrvatska nogometna reprezentacija održala je otvoreni trening u Bogdanovcima dan prije prijateljske utakmice sa Senegalom u Osijeku. Trening je prošao u sjajnoj atmosferi pred približno tisuću navijača, a reprezentativci su se i tom prigodom družili sa svojim obožavateljima te se fotografirali i dijelili autograme.

'Raduje me što smo došli u Bogdanovce i Slavoniju za sam završetak priprema. Sve smo do sada odradili jako dobro, kako sam i zamislio, igrači su bili izrazito profesionalni i odgovorni te nam nedostaje još samo dobra igra i pobjeda protiv Senegala. Napravit ćemo sve moguće zamjene kako bi što više igrača dobilo svoju šansu, s obzirom na to da nam je to zadnja šansa za provjere', prokomentirao je izbornik Zlatko Dalić.

Stadion Gradski vrt rasprodan je dva dana prije same utakmice.

'Mislim da mi to zaslužujemo i uistinu smo sretni što ćemo imati atmosferu punog stadiona. Reprezentacija je ponos, čast i užitak, dat ćemo sve od sebe da usrećimo te ljude i učinimo ih ponosnima', dodao je izbornik.

Protivnik također ima svoje kvalitete, zaključio je Dalić, no Hrvatska mora i hoće zaigrati bez straha:

  • +20
Prijateljska utakmica, Brazil - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Manea možemo zaustaviti samo sa svih deset igrača. Igrat ćemo kompaktno, u zajedničkom bloku, kao i protiv Brazila. Ne smijemo izgubiti formaciju i raspored niti jedne minute, na Svjetskom prvenstvu suparnici to odmah kazne. Ja sam optimist, ne želim nikakve negativnosti, a pozitivu želim prebaciti i na igrače. Pun sam samopouzdanja i vjerujem u igrače. Nema bojazni, dat ćemo sve od sebe i očekujem dobre stvari', zaključio je Dalić.

Vedran Ćorluka nije odradio cijeli trening, ima li ponovno razloga za zabrinutost?

  • +16
Trening hrvatske nogometne reprezentacije u Bogdanovcima Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

'Ćorluka? Sve je u redu. Teren je tvrd i samo je iz preventivnih razloga napustio travnjak', kratko je kazao izbornik kojeg je posebno 'pogodilo' pitanje o Luki Modriću i Dejanu Lovrenu koji su se kao svjedoci pojavili na suđenju Zdravku Mamiću. Kako je završilo, znamo svi. Mamić je dobio šest i pol godina zatvora, dio imovine mu je zaplijenjen, a on je pobjegao u BiH...

'Ma ja to neću komentirati. Ja ne razumijem da vi dajete povoda svemu tome. Ovo je Hrvatska, ovo je nogomet', započeo je pomalo nervozno odgovarati izbornik Zlatko Dalić i pomirljivo zaključio:

'Pustite presude, pustite sudove, to nije naš posao. Dajte dečkima mira i nemojte vi kao mediji to potencirati. To nije red. Dajte dečkima da igraju i uživaju u nogometu...'

OK, mi ćemo raditi svoj posao, pa onda neka i institucije rade svoj posao...