KERUM NAPADA!

Svaguša u talu s novinarima i navijačima

20.12.2010 u 14:01

Bionic
Reading

Na jutrošnjoj press konferenciji gradonačelnik Željko Kerum obrušio se na predsjednika Hajduka Joška Svagušu, ali i potencijalnog novog vlasnika Jaku Andabaka

Nedjeljna 'bomba' koja je odjeknula Splitom, odluka gradonačelnika Keruma da smijeni predsjednika 'bilih' Svagušu, samo dan kasnije dobila je i službenu potvrdu. Kerum je najavio da će uskoro biti raspisan natječaj na novu upravu Hajduka, čime će Torcidin kodeks napokon zaživjeti. Hajduk bi morao dobiti novu tročlanu upravu, a u nadzornom odboru naći će se mjesta i za predstavnika malih dioničara.

Premda je bilo najavljeno da će do novih promjena klub voditi Svaguša, čini se da od toga nema ništa.

'Nezadovoljan sam načinom na koji Svaguša vodi klub. Slizao se s novinarima, u zadnje vrijeme nitko ne piše protiv njega. Očito je da je u talu i s novinarima i s navijačima', zaključio je Kerum, premda ničime nije potkrijepio svoju tvrdnju.

Splitski gradonačenik bi želio promjene u klubu napraviti prije promjene i prodaje 30 posto Hajdukovih dionica i dolaska novog vlasnika. Nije objasnio kako će to Hajduk dobiti novo vodstvo, a potom rasprodati dionice i staviti novog vlasnika pred gotov čin.

Jedan od potencijalnih vlasnika kluba, najkrupniji pojedinačni dioničar Jako Andabak, također se našao na Kerumovom ciljniku jer ga je očito razljutila njegova odluka da ne kupuje dionice.

'Andabaka poštujem, ali sam mu rekao da nije pošteno da on istupa u ime Hajduka kad su važne odluke u pitanju. Za njega se nije ni čulo dok nije došao u Hajduk, a otkad je došao, dobio je neviđenu medijsku promidžbu, koja vrijedi puno više od 14 milijuna kuna, koliko je uložio', rekao je Kerum i dodao da će se on zalagati da se u Hajduku radi transparentno i po propisima.