NEUSPJEŠNA PREMIJERA

Šuškovi 'klinci' poraženi od Ukrajinaca

24.03.2011 u 18:29

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine poražena je u pripremnom dvoboju u Dugopolju od Ukrajine s 2:1 (2:0)

Ukrajinci su puno bolje ušli u utakmicu od izabranika Ive Šuška, te su u prvom poluvremenu stigli do velike prednosti pogocima Rjibakova (27) i Jeremenka (42). Jedini zgoditak za hrvatsku U-21 vrstu postigao je u 60. minuti Ivan Lendrić, igrač Hajduka na posudbi u mostarskom Zrinjskom. Lendriću je ovo bila druga utakmica za Hrvatsku i drugi pogodak jer je zabio i na svojoj premijeri protiv Slovenije.

Utakmica protiv Ukrajine i Mađarske 28. ožujka u 17 sati u Splitu na stadionu u Parku mladeži bit će generalne probe za kvalifikacijsku utakmicu EURA 2013 s Gruzijom, koja će se odigrati navjerojatnije u Splitu 3. lipnja.

Hrvatska U-21 vrsta u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se 2013. održati u Izraelu, igra u skupini 5, a suparnici će joj biti Španjolska, Švicarska, Gruzija i Estonija.Pobjednici 10 skupina i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije izborit će dodatne kvalifikacije u kojima će se ždrijebom odrediti sedam parova. Pobjednik svakoga para dodatnih kvalifikacija izborit će nastup na završnom turniru uz domaćina Izrael.