NAŠI SVI NA BROJU

Susjedi se muče u Europi, jedino hrvatski klubovi neokrznuti!

21.07.2017 u 09:48

Bionic
Reading

Nakon dva pretkola europskih natjecanja samo hrvatski klubovi su još svi na broju u regiji, što je još jedna potvrda da je naš nogomet kvalitetniji nego u susjednim zemljama...

Trijumf Rijeke u Ligi prvaka te prolazak Osijeka i Hajduka u Europskoj ligi znači da su hrvatski predstavnici i dalje neokrznuti u europskim natjecanjima, a u trećem pretkolu priključit će im se i Dinamo pa imamo pravo nadati se da će barem jedan od njih završiti u grupnoj fazi europske sezone.

  • +3
Europska liga, 2. pretkolo: Hajduk - Levski Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Za razliku od Hrvatske koja solidno gura ovog ljeta u Europi, naši susjedi imaju znatno manje uspjeha pa je tako Bosna i Hercegovina ispadanjem Željezničara i Širokog Brijega ostala bez ijednog predstavnika.

Nešto bolje ide srpskim predstavnicima čiji se broj prepolovio, ali ostao im je Partizan u Ligi prvaka i Crvena zvezda u Europskoj ligi.

Slična situacija je i sa Slovencima koji još imaju Maribor u elitnom klupskom nogometnom natjecanju i Domžale u Europskoj ligi.

Ugodno iznenađenje su makedonski klubovi. Ispala su tek dva, a ostala je Škendija u Europskoj ligi dok veliki uspjeh pripada Vardaru koji je izbacio Malmo u Ligi prvaka.

Što se pak Mađara tiče, njihova sezona u Europi je prilično razočaravajuća i ostao im je tek Videoton kao posljednji predstavnik. Crnogorci poput BiH više nemaju klubova u Europi...

  • +20
HNK Rijeka - The New Saints, 2. pretkolo Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL