GDJE GLEDATI?

SuperSport HNL: Lokosi dočekuju ranjeni Šibenik, u Koprivnici borba za Europu

21.04.2023 u 13:08

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu prve dvije utakmice SuperSport HNL-a. Lokomotiva je od 16 sati domaćin Šibeniku, a Slaven Belupo od 18:10 Osijeku (MAXSport 1, MAXtv)

Lokosi bezbrižno, Šibenčani pod pritiskom

'Sigurno neće biti lako, ali doma u Kranjčevićevoj protiv svih ekipa idemo na pobjedu, pa tako ćemo i sad protiv Šibenika. Vjerujem u ekipu i dat ćemo sve od sebe da uzmemo važna tri boda', rekao je igrač Lokomotive Sandro Kulenović koji je u prošlom kolu zabio Osijeku. Bio je to njegov osmi gol u sezoni, čemu je pridodao i šest asistencija.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Šibenčani su nakon teškog poraza od Gorice (0:4) zakomplicirali sebi život i doslovno se bore za preživljavanje u elitnom razredu hrvatskog nogometa.

'Zahvalan sam klubu što nam je omogućio da možemo doći tri dana ranije u Zagreb i tako se što bolje fokusiramo. Bonus koji smo imali potrošili smo. Ono što nismo izgubili je vjera u sebe, sada još više vjerujemo da možemo dobiti. Idemo po bodove, tako se moramo postaviti, tako smo se pripremali', najavio je utakmicu trener Šibenika Damir Čanadi.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Uoči ovog susreta Lokomotiva je osma s 34 boda, a Šibenik devet s 10 bodova manje od Lokosa i samo bodom više od posljednje Gorice.

Slaven i Osijek se bore za Europu

Slaven Belupo se usred borbe za Europu suoči s objavom trenera Zorana Zekića da napušta klupu na kraju sezone. Uvjeren je da to neće utjecati na igrače u završnici prvenstva, a utakmicu s Osijekom najavio je ovom riječima:

'Zahtjevna utakmica. Protivnik jako dobar, sa svojim kvalitetama i s problemima, tako da ćemo morati biti raspoloženi, taktički i u svakom drugom smislu. Napravili smo analizu, odradit ćemo trening pa ćemo se odrediti za sastav. Vidjet ćemo kakvo će biti stanje što se tiče ozlijeđenih, no puno je bolje nego prošli tjedan. Pokušat ćemo ‘polugluposti‘ koje smo radili u zadnjih par utakmica, iz tih nekih ubačaja i ‘poluubačaja‘, popraviti, i biti još sigurniji u tome svemu.'

Njegov kolega na klupi Osijeka Borimir Perković u najavi derbija je rekao:

'Iza nas je malo bolji radni tjedan nego onaj uoči Lokomotive kad su nas zakačile ozljede i viroza. Situacija je, kada je igrački kadar u pitanju, puno bolja. Vraća nam se Lovrić, oporavio se Leovac tu je i Čeberko. Zaboravili smo što se dogodilo, fizički je spreman i konkurirat će za utakmicu. Za Barrija i Topčagića bio sam jasan i ranije. Oni nisu dio prve momčadi, nisu u svlačionici. Također nema Gržana i Nejašmića, a njihovom povratku se nadam nakon utakmice sa Slavenom.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Osijek se na ljestvici nalazi na 4. mjestu s 39 bodova, Sleven je tri mjesta niđe, ali samo sa dva boda zaostatka. 

Obje utakmice možete pratiti u izravnim prijenosima (MAXSport, MAXtv).

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.