sve se vidjelo na ekranima

Sumnjalo se u njihov odnos, ali nakon ovoga jasno je što Rakitić i Modrić misle jedan o drugome

20.12.2019 u 08:28

Bionic
Reading

S izlaskom Modrićeve autobiografske knjige 'Moja igra', doznali smo i kako funkcionira odnos među igračima. Otkrio je Modrić, naime, kako u jednom periodu, i to ne baš kratkom, nije previše komunicirao s Marijem Mandžukićem

A prema Modrićem svjedočanstvo iu knjige, priča ide ovako.

'Na gostovanju na Islandu, kada smo se u doigravanju borili s njima za odlazak na SP u Brazil, sreo sam se s Mandžukićem ispred hotelskog lifta. – Ajde, Mario, idemo danas jako – rekao sam mu, onako kako se vrlo često igrači međusobno potiču na treningu ili prije utakmice. Mandžukić me, međutim, iznenadio svojom reakcijom':

'Samo ti gledaj sebe, pusti mene'.

'Učinilo mi se da je u pitanju neko trenutačno neraspoloženje. Kao da se nešto durio na mene, a tome nisam mogao logično objašnjenje. S Marijem sam uvijek imao dobar odnos. Bili smo u stalnom kontaktu sve do tada. Onda je nastala tišina, odnos se zahladio. Da mi je današnja mudrost, bio bih to raščistio odmah ili u najgorem slučaju na sljedećem okupljanju reprezentacije. No bio sam i ja prkosan. Kad se dva teška karaktera nađu u kratkom spoju, energija nestane. Meni je, iskreno rečeno, bilo krivo, ali nisam htio povući prvi potez. Očito nije ni on'.

Modrić kaže da ni za Mandžukićeva boravka u Madridu, dok je igrao u Atléticu, nije bilo prisnosti u njihovu odnosu, te da se led počeo je objasnio otapati tek uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji.

'Mario Mandžukić bio je jedan od najvažnijih ljudi naše reprezentacije. Imao je svojih mušica, kao i svaki od nas, ali je duša od čovjeka. Dijelimo neke osobine – svojevrsnu introvertiranost, malo teže pokazujemo emocije, znamo biti tvrdoglavi. No on je osoba s kojom bih išao u svaku borbu. Što god bilo, znam da će dati sve, da će ti čuvati leđa i da te nikad neće izdati. Dočekao sam pravi trenutak i inicirao razgovor. Htio sam mu reći koliko mi je žao što nemamo više blizak odnos. Zanimalo me koji je uzrok tome da više od tri godine komuniciramo isključivo kolegijalno. Razgovarali smo otvoreno i svakim trenutkom kao da se topio led između nas, problem koji je nastao ni iz čega.

'Nisam se durio na tebe. Ja sam mislio da se ti duriš na mene – izgovorio je on. Isto sam rekao i ja'.

  • +31
Barcelona - Real Madrid Izvor: EPA / Autor: ENRIC FONTCUBERTA

No, kad smo svi već doznali pozadinu tog odnosa, intrigiralo nas je hoće li možda Modrić imati potrebe pisati ili komentirati nešto u vezi odnosa s Ivanom Rakitićem.

Naime, mnogo se puta u nogometnim krugovima moglo čuti kako je veznjak Barcelone, u najmanju ruku, zavidan na pažnju koju dobiva Modrić. Čak je i uoči berlinskog finala Lige prvaka gdje je s Barcelonom 2015. godine bio ljuti što je na utakmicu u kojoj je i on zabio gol - stiglo malo hrvatskih novinara.

Međutim, priča je ipak kudikamo drugačija. Ivan izuzetno respektira Modrića, a što je u eksluzivnom intervjuu za tportal, vođenom u Barceloni, i potvrdio kada je Modriću poželio sreću u milanskom finalu Lige prvaka protiv Atletico Madrida.

A najnoviji dokaz njihovom uzajamnom poštovanju je i odnos tijekom velikog španjolskog derbija, između Barcelone i Real Madrida, koji je u srijedu igran na Nou Campu (0:0).

Naime, još dok je Modrić ulazio u igru, Rakitić je došao do njega, zagrlili su se i poljubili, a što možete vidjeti OVDJE. Nakon utakmice vidjeli smo isto. Dok su ostali igrači već polako odlazili s travnjaka, njih su dvojica stajali i pričali, i pričali, i pričali.

Potom je Rakitić na svom instargam profilu stavio i zajedničku fotografiju, uz potpis.

'I još jednom smo odigrali najvecu utakmicu, uz puno borbe ali uvijek uz tebe brate'.

Naravno, sve ovo potvrđuje da će ova dva stožerna igrača hrvatske reprezentacije biti u veznom redu Dalićeve momčadi na Euru 2020. godine.