ATLETICO U OFENZIVI

Stvara se paklena momčad koja će prkositi Realu i Barci: Samo još fali Ante Rebić

04.07.2019 u 09:28

Bionic
Reading

Nakon što je u Atletico doveden Joao Felix u transferu vrijednom čak 127,2 milijuna eura, sljedeći poklon uprave za Diega Simeonea mogao bi biti Ante Rebić…

Atletico je možda igrao posljednjih godina dvaput u finalu Lige prvaka i osvojio Europsku ligu, no malo je onih koji su ga stavljali u krug najbogatijih i najmoćnijih klubova Europe.

  • +7
La liga, Barcelona - Atletico Madrid Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

To će se definitivno promijeniti nakon što je u poslu kojeg španjolski mediji procjenjuju na 127,2 milijuna eura doveden 19-godišnji Joao Felix iz Benfice, trenutno po mnogima najveći talent koji postoji u nogometu.

Diego Simeone tako nastavlja rekonstrukciju momčadi koju su napustile legende poput Godina i Juanfrana te Rodri koji je potpisao za City, dok se očekuje ubrzo odlazak i Antoinea Griezmanna.

No, obrana s Oblakom na golu te Ariasom, Gimenezom, Monteirom i Saulom u obrane djeluje obećavajuće, kao i vezna linija u koju je iz Reala došao Marcos Llorente, a tu su još iskusni Koke, odlični Francuz Lemar i skupo plaćeni Joao Felix.

Jedini problem Atletica ostaje napadački dio momčadi u kojem se doduše nalaze Diego Costa i Alvaro Morata, no ovi ugledni nogometaši više nisu na svojem vrhuncu, a situacija s Nikolom Kalinićem koji čeka priliku na klupi još je i gora.

Baš zato sve se više spominje dolazak Ante Rebića u transferu vrijednom 40 milijuna eura koji bi kompletirao novi Atletico, klub koji će nastaviti prkositi Realu i Barceloni, kako u Primeri, tako i u Ligi prvaka.

'Bez obzira što je bio drugi na Svjetskom prvenstvu, ostao je s nama još jednu sezonu. No, moguće je da će Rebić sada potražiti nove izazove,' priznao je trener Eintrachta Adi Hütter koji je ostao i bez Luke Jovića ovog ljeta.

Rebić kao jedan od najbržih nogometaša na svijetu definitivno bi se odlično uklopio u stil nogometa Diega Simeonea pa je ovo posao kojeg bi Atletico zaista trebao finalizirati, kad je već pokazao da mu nije problem istresti milijune…

Nešto kasnije tijekom dana direktor Atletico Madrida Miguel Angel Gil Marin demantirao je vijest dodavši kako 'nemaju nikakav kontakt s Eintrachtom.' No, sudeći po nekim prijašnjim transferima to bi mogla biti tzv. 'pila naopako.'