miya briljira

U Francuskoj oduševljeni nogometašem Gorice: Treba ga što prije kupiti…

04.07.2019 u 08:43

Bionic
Reading

Ofenzivni veznjak Gorice Farouk Miya dobio je iznimno visoku ocjenu za svoje dosadašnje nastupe na Afričkom kupu nacija od magazina France Football, a čak 85% čitatelja uglednog lista želi da dođe već ovog ljeta u Francusku…

Mladi 21-godišnji nogometaš Ugande sjajno igra na Afričkom kupu nacija i jedini je koji je kompletirao sedam driblinga u grupnoj fazi i kreirao sedam šansi za svoje suigrače. Također je s dvije asistencije dotukao DR Kongo i trasirao put svojoj reprezentaciji prema nokaut fazi.

Dobre igre Farouka Miye izazvale su oduševljenje magazina France Football, najpoznatijeg po dodjeljivanju Zlatnih lopti najboljem nogometašu svijeta.

'Šarmirao nas je iznimnom preciznošću iz svojih prekida. Njegov nadimak? Lovac koji uvijek pronađe svoj cilj. Bit će Ugandi teško protiv Senegala u osmini finala i bit će potreban Miyin rock'n'roll ako žele kreirati senzaciju,' piše ugledni list.

Zanimljivo, uz članak stoji i anketa 'Treba li dovesti Miyu u francusko prvenstvo?' i čak 85% čitatelja potvrdno je odgovorilo.

Dakle, Gorica za koju je Farouk sjajno igrao prošle sezone mogla bi ostvariti impresivan transfer i zaraditi milijune u tjednima koji dolaze…