joao felix u madridu

Atletico potvrdio svoj posao godine: Za rekordnih 127 milijuna eura kupio 'čudo od djeteta'

03.07.2019 u 21:08

Bionic
Reading

Madriski Atletico ove srijede je i službeno objavio kako je uspio dovesti talentiranog Portugalca Joaoa Felixa iz Benfice, vjeruje se uz odštetu od 127,2 milijuna eura...

Riječ je o 19-godišnjem krilnom napadaču koji je odradio svoju tek prvu sezonu u seniorskom nogometu, ali već je privukao pažnju najbogatijih europskih klubova i dogurao do portugalske reprezentacije s kojom je nedavno osvojio Ligu nacija.

  • +3
Joao Felix Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ono što je odbijalo čak i najrastrošnije klubove bila je odštetna klauzula od 120 milijuna eura koju je imao u ugovoru s Benficom, no Atletico s tim nije imao problema. Dapače, posao je finaliziran prema tvrdnjama dnevnika As u vrijednosti od 127,2 milijuna eura.

'Čudo od djeteta' kojeg neki već uspoređuju s Rolandom stiže u madridski klub uvjeren da je to najbolja opcija za razvoj karijere, a ove srijede taj rekordan transfer u povijesti Atletica je i službeno potvrđen. Joao je potpisao ugovor na čak sedam godina.

Dolazak Felixa gotovo sigurno znači odlazak Antoinea Griezmanna koji će za sličnu cifru karijeru nastaviti u Barceloni...