ZADNJE KOLO HT PRVE LIGE

Strateg senzacionalnih Varaždinaca najavio rušenje prvaka Dinama usred Maksimira; evo gdje možete gledati današnje dvije utakmice

24.07.2020 u 14:45

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu dvije utakmice zadnjeg kola Hrvatski Telekom Prve lige, Dinamo je na Maksimiru domaćin Varaždinu (18.55, Arenasport 1), a Gorica će ugostiti Slaven Belupo (21.05, Arenasport 1)

I dok se u subotu odlučuje o drugom mjestu u prvenstvu koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka odnosno o pozicijama s kojih će se krenuti u europska natjecanja (Osijek, Lokomotiva, Rijeka), u petak sudvoboji bez rezultatskog nabija, za čast i prestiž.

Dinamo – Varaždin (18.55, Arenasport 1)

U Dinamu jedva čekaju da završi sezona. Naslov je odavno osiguran, ali prvak ne igra šampionski i nije u dobrom ritmu i ne bi bilo čudno da sezonu ne završi na pobjednički način, jer je s druge strane odlični Varaždin, momčad koja nakon stanke igra preporođeno.

Za posljednju utakmicu trener Zoran Mamić je odlučio odmoriti glavne zvijezde tako da na travnjaku nećemo vidjeti Livakovića, Ademija, Petkovića, Oršića, Leovca, Dilavera... Priliku će dobiti mladi dečki, a kako će oni reagirati teško se može predvidjeti, jer bila je ovo čudna sezona, velikih uspjeha, dobrih partija, ali i nevjerojatnih kikseva i poraza.

  • +17
Varaždin - Osijek (HT Prva liga, 35. kolo) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Iz varaždinskog kuta utakmicu je najavio Samir Toplak...

'Ne može ljepše biti. Završetak sezone, a ti ideš prvaku 'na noge', oni slave naslov prvaka, a mi slavimo uvjerljiv ostanak u ligi. Ali, neće to biti puko odrađivanje posla, to ne želimo. Pokazali smo protiv Osijeka da želimo još više, da želimo uživati u ovome što trenutno imamo. Spremni smo se pofajtati s prvakom. Idemo hrabro, idemo se nadigravati i idemo pobijediti.'

Gorica – Slaven Belupo (21.05, Arenasport 1)

I jedni i drugi bi htjeli zaključiti prvenstvo pobjedom ili neporaženi, Gorica ne može sa šestog mjesta, dok bi Slaven u slučaju svojeg poraza mogao skliznuti sa sedme na osmu poziciju pod uvjetom da Varaždin sruši Dinamo.

'Nedostaje nam nekoliko igrača zbog kartona i ozljeda, ali to ne znači da nećemo ići na tri boda. Nismo na godišnjem, iskoristit ćemo utakmicu kao pripremu za sljedeću sezonu, jer većina igrača ostaje s nama. Slaven Belupo je jako teško pobijediti, to je organizirana momčad, dobro skrivaju svoje slabost', rekao je trener Gorice Valdas Dambrauskas.

  • +4
Lokomotiva - Gorica, 35. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Osjećaj uoči posljednje utakmice sezone je zaista dobar. Prevladava u svlačionici optimizam, a mi se dostojanstveno i fokusirano pripremamo za Goricu. Smisao igre, bilo to prvo ili zadnje kolo, je pobjeda i mi na nju sutra idemo. Gorica je momčad s najviše igrača između 24 i 30 godina, a to su godine u kojima igrači daju rezultat. Tjelesno su jaki, a pod novim trenerom teže igri i izgledaju ‘nogometno’ bolje. Naravno, i oni će htjeti zaključiti sezonu s tri boda i s dobrim osjećajem otići na kratku i zasluženu pauzu kao i mi. Možemo očekivati dobru utakmicu, dobrog ritma', izjavio je trener gostiju Tomislav Stipić.

Nogomet se vratio na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vratio. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.