VOLJA ždrijeba

Stolnotenisačice i stolnotenisači saznali protivnike u šesnaestini finala SP

20.02.2024 u 17:48

Bionic
Reading

Hrvatske stolnotenisačice u drugom će krugu Svjetskog ekipnog prvenstva u Busanu za suparnice imati igračice iz Malezije, dok će stolnotenisači igrati protiv Brazila, određeno je ždrijebom u utorak po završetku natjecanja po skupinama

Hrvatske stolnitenisačice zauzele su treće mjesto u skupini 8 pa su za suparnice u drugom krugu mogle dobiti neku od osam reprezentacija koje su završile na drugom mjestu u skupini, a na kraju su to postale Malezijke. Dvoboj će početi u srijedu u dva sata iza ponoći po hrvatskom vremenu.

U slučaju pobjede protiv Malezije, Hrvatska će također u srijedu, ali od devet sati igrati protiv Japana koji je izborio izravni prolazak u osminu finala kao pobjednik skupine.

Stolnotenisači su natjecanje u skupini završili kao drugi u skupini 1, pa su za suparnika u drugom krugu dobili jednu od trećeplasiranih reprezentacija, a ispostavilo se kako će to biti Brazil. Dvoboj će se igrati u srijedu od pet sati ujutro po hrvatskom vremenu. 

Ako pobijede Brazil, naši će stolnotenisači također u srijedu od 14 sati u osmini finala igrati protiv Portugala.

Prolaskom u četvrtfinale naše bi se reprezentacije kvalificirale za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu (26. srpnja - 11. kolovoza).