KAD TE KRENE

Stiže još loših vijesti za Filipa Hrgovića; ako je ovo istina...

03.10.2023 u 06:08

Bionic
Reading

Vjerojatno najrelevantniji boksački reporter Michael Benson otkrio je kako su Tyson Fury i Oleksandr Usyk navodno potpisali ugovor o međusobnom okršaju, a borba bi se trebala dogoditi 23. prosinca ili tijekom siječnja 2024. godine, ali to nije sve

Vijest je bila iznenađujuća jer Fury 28. listopada boksa protiv Francisa Ngannoua, a u javnosti se uopće nije niti pričalo o novim pregovorima Furyja i Usyka. Kao da se sve odvilo u tajnosti, ali nitko se neće buniti ukoliko uistinu budemo gledali ovaj meč krajem godine ili početkom sljedeće, piše Fight Site.

Ono što nije dobro u cijeloj priči jest situacija s Filipom Hrgovićem. Najbolji hrvatski teškaš ima status prvog izazivača prema IBF-u i trebao je biti sljedeći na redu za napad na Usykove titule. Ugovaranjem borbe između Usyka i Furyja, Filip Hrgović bi se mogao dobrano načekati. Naime, ako je vjerovati Eddieju Hearnu, Oleksandr Usyk i Tyson Fury definitivno će odraditi dva međusobna obračuna.

Prema Hearnovima navodima za IFL TV, Fury i Usyk ubacili su klauzulu koja garantira revanš, neovisno o ishodu meča. Dakle, što god da se dogodi u prvom meču, Usyk i Fury odradit će još jedan meč. Takva situacija otvara mogućnost i za potencijalnu trilogiju. Dobije li jedan boksač prvu borbu, a onaj drugi dođe do pobjede u revanšu, trilogija će itekako imati smisla. Ne želimo niti zamišljati koliko bi se oduljila ta priča, a Hrgović bi morao čekati i braniti svoju poziciju prvog izazivača.

Ne samo da bi Hrgović čekao vjerojatno negdje do 2025. godine, nego bi postojala mogućnost da u međuvremenu izgubi neki od svojih mečeva i ostane bez statusa prvog izazivača. 'El Animal' našao se pri vrhu teške kategorije u trenucima kada je uistinu nezgodno doći do prilike za titulu.