MULJAŽA

Pokrenuta istraga oko jednog od najvećih Dinamovih transfera u povijesti!?

02.10.2023 u 16:18

Bionic
Reading

Bivši Ajaxov sportski direktor Sven Mislintat pod istragom je vlastitoga kluba zbog sumnjivih poslova vezanih za transfere

Prvo je pokrenuta istraga oko transfera Borne Sose iz Stuttgarta za osam milijuna eura, a sad se proširila i na prelazak Josipa Šutala iz Dinama za 21 milijun eura.

Kod pregovora oko Šutala uopće nije bio kontaktiran igračev agent Marin Bule koji je s njim od početka karijere, već je Mislintat u transferu sudjelovao sa Zdenkom Ostojićem i Marcom Lichtsteinerom koji su mu i ranije bili suradnici oko takvih poslova.

'Ajaxov direktor došao je 3. kolovoza u Zagreb na pregovore s Dinamom, što se inače radi telefonski ili preko predstavnika. Dva tjedna kasnije dogovorio je transfer s time da se Bule uopće nije čuo s igračem, a ni Ajax ni Dinamo ga nisu kontaktirali', piše NRC.

Podsjećamo, Ajax ima ogromnih problema s Mislintatom za kojeg se sumnja da je ucjenjivao Bornu Sosu da mora promijeniti menadžera i prijeći u agenciju Arthura Becka u kojoj Mislintat ima udio u vlasništvu. Prema Ajaxovu statutu, sukob interesa je strogo zabranjen i sportski direktor nije smio sudjelovati u poslu.