seha liga

Stipe Mandalinić utrpao Metalurgu osam golova i odveo 'zagrebaše' do pobjede

03.10.2017 u 22:47

Bionic
Reading

Rukometaši hrvatskog prvaka PPD Zagreba kao gosti su svladali skopski Metalurg 32:26 u dvoboju 5. kola SEHA lige te izbili na drugo mjesto

Momčad pod vodstvom Kasima Kamenice većim je dijelom kontrolirala utakmicu protiv Metalurga, zahvaljujući ubojitom šutu Stipe Mandalinića (8/9), preciznom Zlatku Horvatu sa sedam metara (5/5) te golmanu Matevžu Skoku koji je imao 10 obrana, zaustavivši i tri sedmerca domaćim igračima.

Zagreb je na odmor otišao s minimalnom prednošću 13:12, a u 46. minuti došao do +4 (25:21). No, Metalurg je u četiri minute došao na gol zaostatka (25:24), ali do izjednačenja Makedonci nisu mogli. Vuglač je s tri gola u završnih osam minuta, a sedam ukupno, slomio otpor domaćih.

  • +9
RK PPD Zagreb - Pick Szeged, 2. kolo Lige prvaka, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Najbolji strijelci Zagreba bili su Mandalinić s osam, Vuglač sa sedam i Horvat sa šest golova. Najučinkovitiji igrač Metalurga bio je Halil Jaganjac sa sedam pogodaka.

U utorak je našićki Nexe uvjerljivo poražen 23:35 na gostovanju kod bjeloruskog prvaka Meškova u Brestu.

Nakon nepotpunog 5. kola vodeća momčad SEHA lige je europski prvak Vardar s maksimalnih 12 bodova. PPD Zagreb je drugi sa dva boda manje i utakmicom više. Po devet bodova imaju trećeplasirani Tatran Prešov i Meškov Brest. Nexe je na osmom mjestu s četiri boda, jednim više od pretposljednje Vojvodine i posljednjeg Dinama iz Pančeva.