pravi je vražićak

Otkriveno je za koga navija Izuzetni vođa Kim Jong-un

03.10.2017 u 06:49

Bionic
Reading

Nedodirljivi vođa Sjeverne Koreje, Kim Jong-un, veliki je zaljubljenik u sport. Možda Izuzetni vođa i nema previše prijatelja na svijetu, no među onima koji uživaju njegovo povjerenje je talijanski senator Antonio Razzi koji je otkrio za koji nogometni klub navija čovjek koji svijetu prijeti nuklearnom katastrofom...

Sport je uvijek spajao ljude i različite nacije, najbolji je to način da 'zaračene strane' odmjere snage ali bez bespotrebnih žrtava. Prije nekog vremena bila je ideja da se Sjeverna i Južna Koreja pokušaju 'spojiti' barem na sportskim borilištima, da nastupaju u istoj reprezentaciji na nekim natjecanjima. No, taj je pokušaj, barem za sada, neslavno propao.

Bez obzira na sve, sport je i dalje važan dio života u Sjevernoj Koreji. Odavno je poznato da njihov ekscentrični vođa Kim Jong-un obožava košarku, veliki je prijatelj s Dennisom Rodmanom koji je nekoliko puta u najzatvoreniju svjetsku državu dovodio bivše NBA zvijezde kako bi zabavljale Izuzetnog vođu. No, ima on i svoje nogometne ljubimce.

  • +12
Sva lica Kim Jong-Una Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tako je talijanski senator Antonio Razzi, jedan od malobrojnih političara sa zapada koji su dobrodošli u Sjevernoj Koreji, u razgovoru za engleske medije otkrio kako je Kim Jong-un veliki ljubitelj nogometa.

'Priznao mi je da je, dok je studirao u Švicarskoj, često dolazio na San Siro gledati Milan i Inter', kazao je Razzi i nastavio:

'Obožava nogomet, prati sve što se događa u najjačim ligama i na velikim natjecanjima.'

No, Kim Jong-un ima samo jedan klub za koji baš navija. Možda pomalo iznenađujuće, ali...

'Da, ponovio je da voli Manchester United', potvrdio je Razzi i podsjetio kako je Izvrsni vođa svojedobno svojim podanicima sugerirao da bi cijela Sjeverna Koreja 'trebala navijati za United'.

Problem je u tome što u Sjevernoj Koreji građani mogu pratiti samo njemačku Bundesligu, dok su utakmice ostalih - barem za sada - zabranjene. Tko zna, možda se Izvrsni vođa smiluje pa im 'pusti' da uživaju u ostalim ligama. 'Crveni vragovi' bi, na čelu s najvećim 'vražićkom' Sjeverne Koreje, zasigurno dobili dvadesetak milijuna novih navijača...

  • +24
Finale Europskog superkupa; Real Madrid - Manchester United Izvor: Reuters / Autor: PETER CZIBORRA

'Priznao mi je da želi da se što veći broj nogometaša iz Sjeverne Koreje probije do najjačih europskih liga', kaže Razzi i dodaje: 

'San mu je da neki od njih zaigraju i u Premiershipu, po mogućnosti u Manchester Unitedu.'