OTVORENO NAKON PLASMANA NA SP

Štimac nije izdržao; čestitao Daliću i igračima pa poželio veliku čistku!

13.11.2017 u 12:03

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija uspjela je preko Grčke, kroz još jedne dodatne kvalifikacije, stići do velikog natjecanja. Nakon pobjede 4:1 u Zagrebu, uzvrat u Pireju završio je bez pogodaka, ali Hrvatskoj je to bilo dovoljno za veliko slavlje. Jedan od onih koji je radio s ovom generacijom svakako je i bivši izbornik Igor Štimac te je za tportal dao svoj komentar plasmana u Rusiju

Deseti put hrvatska će nogometna reprezentacija, od osamostaljenja države, sudjelovati na velikim natjecanjima. Naravno, takvim uspjehom, a poglavito zbog problema i poteškoća kojima je reprezentacija bila izložena od lipnja, pa sve do početka listopada i smjene izbornika Ante Čačića, oduševljen je i bivši izbornik Igor Štimac.

>> Je li bećar Vida pretjerao u slavlju? Evo što je napravio izborniku Daliću!

'Prije svega, čestitam i izborniku Zlatku Daliću i igračima. Odradili su posao onako kako su trebali, ali i kako su najavljivali, to jest oduprli su se svim provokacijama na koje su Grci bili spremni', rekao je za tportal Igor Štimac te nastavio.

'Voljeli bismo da smo i u uzvratu pobijedili, no nakon velikog pražnjenja poslije pobjede u Zagrebu sretan sam što smo i dalje ostali neporaženi. A posebice što je taj niz nastavljen u dodatnim kvalifikacijama, što pak potvrđuje i veliku mentalnu spremnost. Sada treba uživati do odlaska na Svjetsko prvenstvo.'

  • +10
Hrvatska slavi prolazak na SP u Rusiju Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon pobjede u Zagrebu naglasili ste kako treba popraviti blok igru. I izbornik Dalić očito je bio svjestan toga te je bilo taktičkih promjena.

'Naravno, pa Dalić je iskusan, nije novi u ovom poslu i shvatio je što treba popraviti, odnosno na što bi Grci mogli staviti naglasak, a to su ubačaji i prekidi.'

Dakle nije sporno to što je Mario Mandžukić dobio priliku ispred Andreja Kramarića, odličnog u prvom susretu u Zagrebu?

'Sasvim logično je bilo da se Mandžukić, tim prije što se oporavio od ozljede, pojavi na terenu. Ne zbog njegove napadačke uloge, koliko zbog defanzivnih zadataka. Pa vidjeli ste da je znao doći i do pozicije desnog beka. Kramarić je također zaslužio sve pohvale, ali sada je taktika zahtijevala drugačiji tip igrača, a i za njega će biti posla u drugim utakmicama.'

Dojam je da se nakon dobrih partija u Ukrajini te u dodatnim kvalifikacijama protiv Grčke popravila atmosfera oko reprezentacije?

'Treba se radovati svemu što je napravljeno. Ali one gore, ne znam kako bih ih nazvao, treba čistiti. Jer dosta je priča - plasirali se jesmo, ne dirajte nas', poslao je Štimac jasnu poruku, bez dlake na jeziku, svom nekadašnjem suigraču Davoru Šukeru, predsjedniku HNS-a, kojeg je već nekoliko puta otvoreno kritizirao.

Naime poznato je kako je uskoro na rasporedu redovita izborna skupština HNS-a i po nogometnim kuloarima sve se više spominju neka nova imena koja bi mogla voditi Savez.