IMA I VAŽNIJIH STVARI

Štimac i Mihajlović zakopali 'ratne sjekire'?

26.09.2012 u 10:07

Bionic
Reading

Ćim su Štimac i Mihajlović izabrani na funkcije izbornika svojih reprezentacija, počelo se pričati o netrpeljivosti ove dvojice bivših igrača. Naravno, sasmim time i dizati tenzije uoči kvalifikacijskog dvoboja Hrvatske i Srbije. Međutim, valjda su i njih dvojica shvatili da je to može izazvati (i) negativne posljedice, pa su u Varšavi popili kavu i, nadamo se, zakopali 'ratne sjekire'

Hrvatski izbornik Igor Štimac u Varšavi je na seminaru Uefe za izbornike i tehničke direktore. S njim je i Romeo Jozak, predsjednik stručne komisije HNS-a, te u privatnom aranžmanu Alen Bokšić. Kako piše Jutarnji list, riječ je o konferenciji koja je post-festum Eura, raščlanjuje se viđeno i razglabaju smjernice za budućnost. Na dnevnom su redu tri dana intenzivnih predavanja i stručnih analiza, ali ostaje i slobodnog vremena. Na terasi hotela Hilton tako su se u ponedjeljak jučer na kavi našli Igor Štimac i Siniša Mihajlović. S njima i Alen Bokšić.

Za Hrvatsku i susjednu nam državu to je svakako zanimljiva vijest s obzirom na povijest međusobnih javnih sukoba Štimca i Mihajlovića. O čemu li su razgovarali? Jesu li zakopali 'ratne sjekire' izvučene na sunce još 1991. u finalu tadašnjeg Kupa Maršala Tita kad je nakon teških riječi Štimac 'čupao kosu' Mihajloviću? Ako će susret pripomoći da tenzije u utakmicama Hrvatske i Srbije budu umjerenije, i da nogometna kvaliteta što više dođe do izražaja, a manje sva ostala podgrijavanja atmosfere, Hrvatskoj bi to trebalo odgovarati. Zato što vjerujemo je igrački bolja, iako se Mihajlović s time ne slaže.

Inače, među predavačima posebno je zapažen nastup imao Vicente del Bosque, a o sudačkoj tematici govorio je Pierluigi Collina. Sinoć su svi zajedno bili na večeru na stadionu Legije.