DOBAR POTEZ 'MODRIH'

Stiglo prvo pojačanje u Dinamo; poznato lice je opet u Maksimiru

09.05.2019 u 18:53

Bionic
Reading

Portugalski branič Ivo Pinto, koji je već igrao u Dinamu od 2013. do 2016. godine, skupivši 112 nastupa, vratit će se kao slobodan igrač u Maksimir

Dvadesetdevetogodišnji Portugalac prva je kockica u igračkoj križaljci koju za novu sezonu i napad na grupnu fazu Lige prvaka u Zagrebu slaže Nenad Bjelica.

U četvrtak je sletio u zagrebačku zračnu luku, nakon čega je krenuo prema Maksimiru na završne pregovore. Očekuje se da će potpisati trogodišnji ugovor s 'modrima'.

Pinta je Dinamo kupio za milijun eura od Cluja 2013. godine, a 2016. ga je prodao Norwichu za 3,7 milijuna eura. U Engleskoj je bio i kapetan, no ove sezone je nastupio u samo šest utakmica.

'Poznajem neke igrače koji su još tu. Gledao sam Dinamo kad god sam mogao, odradili su sjajan posao u Europi ove sezone, imaju sjajne igrače. Dinamo mi je kao obitelj, poznajem klub i vjerujem da ću se dobro snaći', rekao je po dolasku u Zagreb, a prenosi HRT.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva Liga, 32. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Moj ugovor je istekao. Imao sam puno ponuda, ali sam ih odbio. A kada sam dobio ponudu od Dinama, trebala mi je jedna minuta da kažem da', dodao je nogometaš koji je ostavio jako dobar dojam u prvoj zagrebačkoj epizodi, igrao je u momčadi koja je igrala u Ligi prvaka i u njoj je bio među najboljima.