niko pod pritiskom

Bayern pripremio tri opcije ako poželi smijeniti Kovača: Kandidat je i čudotvorac iz Lige prvaka...

09.05.2019 u 12:15

Bionic
Reading

Iako je Niko Kovač na pragu dvostruke titule na kormilu Bayerna, u Njemačkoj kruže glasine kako Bayern traži rezervnu opciju u slučaju da uprava ne bude zadovoljna završnicom sezone…

Bivši hrvatski izbornik svašta je proživio na klupi bavarskog velikana, bio na pragu otkaza tijekom jeseni, ali i podigao momčad u nastavku sezone te mu se smiješi dvostruka kruna, jer u ovom trenutku Bayern je apsolutni favorit za osvajanje Bundeslige i njemačkog Kupa.

  • +9
Bundesliga, FC Bayern - Borussia Dortmund Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

No, unatoč tome postoji određeno nezadovoljstvo zbog ranog ispadanja u Ligi prvaka, kao i nekim njegovim nedavnim neočekivanim posrtajima, poput neuspjeha u Nürnbergu koji je mogao koštati Bayern naslova. U Njemačkoj kruže glasine kako klub priprema teren za njegov moći odlazak, a navodno je sportski direktor Hasan Salihamidžić bio u Madridu na razgovoru s Julenom Lopeteguijem, bivšim trenerom španjolske reprezentacije i Reala.

Također se sve češće može čuti spominanje Erika ten Haga, kreatora Ajaxovog podviga ove sezone u Ligi prvaka kao mogućeg budućeg trenera Bayerna. Bio bi to povratak Nizozemca u klub u kojem je već radio u doba Guardiole, kada je bio zadužen za B momčad te je od katalonskog stratega učio zanat.

Treća opcija je trener omladinskog pogona Reala i bivši Bayernov defanzivni veznjak Xabi Alonso. Njega posebno priželjkuje na klupi izvršni direktor Karl Heinz Rummenigge koji smatra da bi Španjolac bio uspješan trenerski vođa kao što je bio i kao igrač, no najmanje je iskusan od navedenih kandidata.

Sve se to može čuti uoči ključnog gostovanja kod Leipziga u Bundesligi gdje bi Bayern pobjedom mogao osigurati titulu. Možda će Kovaču protiv istog protivnika trebati trijumf i u finalu njemačkog Kupa 25. svibnja kako bi bio siguran da će nastaviti svoj rad u Münchenu…