GRANICA MORA POSTOJATI

Steže se obruč oko Rubialesa, poljubac je završio na Visokom sudu

08.09.2023 u 15:12

Bionic
Reading

Španjolski tužitelj podnio je tužbu Visokom sudu protiv suspendiranog predsjednika nogometnog saveza Luisa Rubialesa zbog seksualnog napada i prisile, priopćeno je u petak iz ureda tužitelja.

Odluka tužiteljice Marte Durantez Gil došla je tri dana nakon što je Hermoso podnijela kaznenu prijavu.

Podsjetimo, Rubiales je nakon finala u kojem je španjolska ženska nogometna reprezentacija pobijedila Englesku 1-0 i prvi put osvojila naslov svjetskih prvakinja poljubio u usta nogometašicu Jenni Hermoso koja od početka tvrdi da je to bilo bez njenog pristanka.

Tijekom svjedočenja tužitelju, Hermoso je rekla da su ona i njezini rođaci bili pod pritiskom Rubialesa i njegove "profesionalne pratnje" da kažu da je "opravdavala i odobravala ono što se dogodilo", navodi se u priopćenju ureda tužitelja. Rubiales je cijelo vrijeme tvrdio da je poljubac bio sporazuman.

Kao rezultat toga, tužitelj je dodao pritužbu o mogućoj prisili od strane Rubialesa, stoji u dokumentu.

Rubiales je zgrabio glavu Hermoso i poljubio je u usne tijekom ceremonije dodjele medalja koja je uslijedila nakon pobjede Španjolske nad Engleskom od 1-0 u finalu Svjetskog kupa za žene 20. kolovoza.

Tužitelj španjolskog Visokog suda rekao je da bi se Rubiales mogao suočiti s optužbom za seksualni napad, za što je predviđena zatvorska kazna između jedne i četiri godine, ako Hermoso, koja živi i igra u Meksiku, podnese tužbu.

U međuvremenu je FIFA privremeno je suspendirala Rubialesa na 90 dana, koliko bi trebala trajati interna istraga, a Španjolski nogometni savez ovog je tjedna smijenio Jorgea Vildu, izbornika ženske nogometne reprezentacije, inače bliskog Rubialesovog saveznika.