afera poljubac

Hermoso službeno prijavila Rubialesa, prijeti mu pet godina zatvora

07.09.2023 u 08:09

Bionic
Reading

Španjolska nogometna reprezentativka Jennifer Hermoso podnijela je službenu prijavu tužiteljstvu protiv Luisa Rubialesa, predsjednika Španjolskog nogometnog saveza, navode španjolski mediji, a i samo tužiteljstvo je potvrdilo takvo što.

Ne prestaje time skandal oko poljupca koji se dogodio nakon što su španjolske nogometašice osvojile naslov svjetskih prvakinja ovog ljeta. Na ceremoniji proglašenja Rubiales je u usta poljubio španjolsku nogometašicu koja od početka cijele priče tvrdi kako se sve dogodilo bez njenog pristanka.

Vrlo brzo je taj trenutak postao sportska priča broj jedan u Španjolskoj, a i šire, uz raspravu o pravima žena i seksističkom ponašanju.

Nakon što je zaprimilo prijavu nogometašice tužiteljstvo mora donijeti odluku hoće li pokrenuti istragu ili ne. Ako su bude sudilo 46-godišnjem Rubialesu i u slučaju da bude osuđen, prijeti mu kazna od pet godina zatvora.

Inače, Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) privremeno je suspendirala Rubialesa na 90 dana, koliko bi trebala trajati interna istraga, dok je Španjolski nogometni savez ovog tjedna objavio kako je otpustio Jorgea Vildu, koji je kao izbornik vodio nogometašice do svjetskog zlata.