'vrag odnio šalu'

Srpski napadač iz Dinama poslao emotivnu poruku nakon potresa: 'Užasnut sam i tužan zbog onoga što je pogodilo moj Zagreb'

24.03.2020 u 13:12

Bionic
Reading

Komnen Andrić je trenutno u samoizolaciji u Srbiji, ali svojem Zagrebu koji mu je kao drugi dom je poslao poruku podrške

Komnen Andrić je u siječnju stigao iz Intera iz Zaprešića u Dinamo za milijun eura da bi godinu dana nakon toga bio ponovno posuđen Interu. Andrić je na Maksimir stigao kao najbolji strijelac Hrvatski Telekom Prve lige, ali u Dinamu se nije nametnuo, a bilo je tu i ozljeda pa su u klubu zaključili da bi bilo najbolje da se u formu vrati u svojem bivšem klubu koji ga je i afirmirao.

Andrić je dolaskom u Dinamo postao i prvi Srbin koji je od nezavisnosti Hrvatske došao u Dinamo. 24-godišnji napadač je i kapetan Intera iz Zaprešića, a trenutno je u samoizolaciji u Srbiji koju je, kao i Hrvatsku i ostatak svijeta, pogodila pandemija koronavirusa. U međuvremenu je Zagreb pogodio razoran potres koji je napravio veliku materijalnu štetu i oduzeo jedan mladi život, a o svemu se oglasio i Andrić.

'Probudio me telefon zatrpan porukama. Užasnut sam i tužan zbog onoga što je pogodilo moj Zagreb, moj drugi dom. Tamo sam od starta prihvaćen kao domaći igrač, kao građanin prvog reda. U Zagrebu nikada nikome nije smetalo što sam Srbin što s ponosom ističem. Imam puno prijatelja i molim se za njih. Teško mi je bilo gledati trudnice i mlade majke koje su se s bebama našle na ulici', prenose emotivni Andrićev govor srpski mediji.

Andrić se osvrnuo i na situaciju s koronavirusom.

'Mogu reći da se trenutno samo molim Bogu da svi iz ovoga izađemo jači, kao još bolji ljudi. Aplaudiram s kćerkom i suprugom svake večeri doktorima, a pljeskao sam i u znak podrške svojim Zagrepčanima', rekao je Andrić pa dodao:

'Sada je najvažnije da pobijedimo koronavirus. Čim se vratim u hrvatsku metropolu, prvo ću posjetiti oštećene svetinje, Sabornu crvku preobraženja Gospodnjeg koja je najveći pravoslavni hram u Hrvatskoj i zagrebačku katedralu. Do tada ću zapaliti svijeću i moliti u svojem domu u Baljevcu. Ljudi, vrag je odnio šalu. Moramo ostati doma u izolaciji i tu nema izgovora. Nogomet će se već igrati, a sada je važno da sačuvamo glave', poručio je srpski napadač.

Andrić je za kraj izrazio i zabrinutost za svojeg brata koji je ostao u SAD-u.

'Iz Zagreba sam izašao u zadnji tren, dan prije nego su zatvorene granice. Brine me brat koji je ostao u Americi. Pobjegao mu je zadnji avion za Srbiju i sada je tamo u karanteni', zaključio je Andrić.