Velika gospoda

Predivna gesta Atalante: Dinamov rival iz Lige prvaka muku muči s koronavirusom, ali nisu zaboravili na Zagrepčane nakon potresa

24.03.2020 u 09:59

Bionic
Reading

Atalanta je poslala poruku podrške Dinamu i Zagrebu nakon razornog potresa

Italija je jedna od zemalja koja je najviše pogođena koronavirusom. Do sada je u toj zemlji od posljedica ove smrtonosne bolesti preminulo više od 6.000 ljudi. Jedan od gradova u kojem je posebno teška situacija je i Bergamo.

Uz klub je vezano i širenje virusa po Italiji, ali i Španjolskoj, pa i Hrvatskoj. Atalanta je u osmini finala Lige prvaka ugostila Valenciju i pobijedila s 4:1, ali ta utakmica je ostala zapamćena isključivo kao rasadnik bolesti. Navijači su virus ponijeli sa sobom i tako je sve buknulo u Italiji i Španjolskoj.

Virus je s te utakmice stigao i u Hrvatsku jer je upravo navijač Valencije iz Zagreba bio na tom susretu i virus ponio sa sobom doma i tu je krenulo. Što se Bergama tiče, taj je grad posebno pogođen virusom i više od trećine liječnika tamo je zaraženo, a žrtve su svakodnevne.

Unatoč teškoj situaciji u svojem gradu i mučnoj borbi s koronavirusom, Atalanta nije zaboravila na Dinamo i Zagreb koji je pogođen teškim potresom koji je napravio veliku materijalnu štetu, uvukao strah u kosti ljudima, a nažalost i odnio jedan mladi život. Talijanski prvoligaš je na društvenim mrežama izrazio podršku Dinamu i Zagrebu.

'Idemo Zagrebe, idemo Dinamo! Ljubav za Zagreb, ostanite sigurni!', napisali su iz Atalante i tako još jednom pokazali da su pravi gospodski klub.

Podsjetimo, upravo je Atalanta bila s Dinamom u skupini Lige prvaka. Modri su u prvoj utakmici, 18. rujna 2019. godine, na Maksimiru slavili s 4:0 i tako pokvarili Atalanti debi u Ligi prvaka. Ipak, na kraju su se Talijani probudili i u drugoj utakmici na San Siru slavili s 2:0 i na kraju prošli skupinu pa došli do utakmice s Valencijom koja se pokazala kobnom zbog širenja koronavirusa.