BORBA ZA FINAL FOUR

Srpska koalicija ne želi u Višnjik

22.01.2009 u 19:46

Bionic
Reading

Klubovi iz Srbije, najzastupljenije zemlje regionalne košarkaše lige, na sastanku u Beogradu istaknuli su zajedničku kandidaturu za završni turnir te lige. Jedini pravi oponent im je KK Zadar koji, u slučaju plasmana, također očekuje domaći parket

Sastanak je održan u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije, a sudjelovali su ljudi iz Partizana, Zvezde i Hemofarma. Opravdano odsutni bili su predstavnici Vojvodine i FMP-a, no ti klubovi i tako ne konkuriraju za turnir.

Kao mjesto odigravanja turnira četvorice najboljih predložili su Arenu Beograd, drugu najveću sportsku dvoranu u Europi kapaciteta 20.000 gledatelja. Imaju jak argument, s obzirom na to da su trenutno tri vodeće momčadi lige upravo tri navedena kluba, no i Zadar ima rezone za dobivanje domaćinstva.

U sedam dosadašnjih sezona šest se puta igrao završni turnir, a Zadar još čeka svoju prvu priliku. Tri se puta turnir održao u Ljubljani, a po jednom u Zagrebu, Sarajevu i – Beogradu. Posebno je zanimljivo bilo lani kada je neslužbeno već bilo prihvaćeno da će turnir u Jazine, no predstavnici lige izglasali su ljubljanski Tivoli s obrazloženjem da Zadar još nema adekvatnu dvoranu. U međuvremenu je dovršena dvorana Krešimira Ćosića, i Zadrani očekuju isplatu toga duga.

Naravno, da bi ta priča dobila ozbiljne konture, Zadar mora osigurati četvrto mjesto koje trenutno drži ispred Cibone zbog boljeg međusobnog omjera. Da se Beograđani boje 'opcije Zadar', potvrđuje i nedavna izjava trenera Partizana Duška Vujoševića koji je rekao da mu je 'lijepo vidjeti da Hrvati i Slovenci u trenucima političkih nesporazuma ovako lijepo surađuju na sportskom planu', aludirajući na odnos Zadrana i središnjice lige u Ljubljani.