treća pobjeda 'modrih'

Srna s tribina gledao kako Dinamo pobjeđuje njegov Šahtar

24.01.2018 u 16:33

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama i dalje borave u Turskoj gdje se pripremaju za proljetni dio sezone. Cvitanovićeva momčad imala je novi test, a s druge strane bio je ukrajinski Šahtar. 'Modri' su upisali pobjedu 1:0, a na trbinama je bio i bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna

Igrači Dinama u trećoj su prijateljskoj utakmici u Beleku upisali zasluženu 1:0 pobjedu protiv Šahtara, a strijelac je u 68. minuti bio Armin Hodžić.

  • +13
Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, GNK Dinamo - HNK Cibalia Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Kako prenosi službena stranica kluba, 'modri' su protiv ukrajinske ekipe u sljedećem sastavu: Livaković na golu, na bokovima Stojanović i Sosa, stoperski par Rrahmani - Lešković. U sredini Moro i Ademi, a prema naprijed Soudani, Ćorić i Olmo. Od prve minute špica je bio Gavranović.

Imao je Dinamo dobru priliku već na samom početku. U petoj minuti susreta Soudani je prvo malo zakasnio na loptu ispred gola Šahtara, a zatim je odbijenu iz daljine poslao u ruke vratara Pjatova. Par minuta kasnije precizno je Alžirac gurnuo do Ćorića koji je sam sjurio prema golu Ukrajinaca, ali sudac je označio zaleđe. Imali su i gosti svoje prilike, a u 20. minuti Livaković je upisao sjajnu obranu kada je dobro pročitao pokušaj iskosa s desne strane i u pravom trenu skočio i sačuvao svoju mrežu.

Minutu kasnije Gavranović je bio u dobroj situaciji zabiti iz kaznenog prostora, ali lopta nije išla u okvir gola. Isto je pokušao i Moro nešto kasnije, njegov udarac s 22-23metra otišao je nisko pokraj lijeve vratnice. U 41. minuti susreta Ćorić se riješio čuvara i s lijeve strane iz šesnaesterca silovito pucao pokraj gola. Imali su 'modri' prilike, Šahtar je također zaprijetio par puta, ali mreže se u prvom dijelu nisu zatresle.

Nastavak susreta donio je nove prilike za igrače trenera Cvitanovića koji je krenuo s istim sastavom U 48. minuti Sosa je poslao precizno loptu s lijeve strane pred gol na nekih 10 metara, a prije Gavranovića na loptu je stigao protivnički igrač i očistio situaciju. Minutu kasnije zaprijetio je Olmo kada je jako iskosa s desne strane iz teške pozicije silovito pucao u okvir gola, a Pjatov vrhom prstiju skrenuo loptu pokraj gola.

I u 56. minuti kombinirali su 'modri'. Olmo je iz kaznenog prostora s lijeve strane s nekih 6-7 metara odlučio na udarac, golman Šahtara obraio, a odbijenu je zatim Soudani nedovoljno dobro zahvatio. Pokušavali su igrači Dinama probiti obranu ukrajinske ekipe na sve moguće načine, a u tome je uspio Hodžić nešto kasnije. U 63. minuti susreta stožer Dinama promijenio je sastav na terenu. Na gol je išao Zagorac, u obrani su ostali Stojanović i Lešković kojima su se priključili Perić i Lecjaks. U sredini su igrali Muhar i Doumbia, a prema naprijed mladi trojac Marin, Đurasek i Fiolić. Na mjesto špice stigao je Hodžić.

Imao je lijepu priliku Đurasek kada je silovito pucao iz veće udaljenosti, nažalost malo preko gola. Visio je gol modre ekipe u zraku, stvarali su pritisak i akcije su stizale jedna za drugom. Pogodak za 1:0 stigao je nakon zaista lijepe akcije. Stojanović je dobro centrirao s desne strane, na prvoj vratnici Đurasek u pravo vrijeme glavom spustio loptu do Hodžića koji je spretno pospremio loptu u mrežu Šahtara.

U 76. minuti dobar pokušaj gostiju, ali Zagorac je na vrijeme pročitao namjeru Šahtara i skinuo gotovo siguran pogodak u lijevi kut. Do kraja susreta unatoč dobroj igri i otprilike podjednakom posjedu lopte i broju prilika, nisu Ukrajinci uspjeli ugroziti Modre koji su imali još nekoliko dosta dobrih situacija.

Kombinirao je Lecjaks s lijeve strane par puta, prvo je dodao Marinukoji je malo zakasnio pred golom, a zatim je ubacio kasnije do Hodžića koji pred golom nije dobro zahvatio loptu. Rastrčani Fiolić pokušao je odraditi solo akciju, ali zaustavili su ga čuvari na liniji šesnaesterca. Prije samog kraja utakmice Hodžić je silovito pucao preko gola, a na kraju su Modri zasluženo slavili 1:0 pobjedu.