TEŽAK UDARAC

Srna o raspadu Šahtara i razočaranju: Ne znam što je to bilo!

24.02.2017 u 09:49

Bionic
Reading

Darijo Srna priznaje da je ispadanje iz Europske lige u dvoboju protiv Celte težak udarac za Šahtar, a potpuni raspad sistema u završnici susreta ne može objasniti...

Šahtar je pobijedio u prvoj utakmici Celtu u Španjolskoj i činilo se da sigurno grabi prema sljedećoj fazi Europske lige, no u uzvratu se dogodio potpuni preokret. Golom Aspasa iz penala u 90. minuti nebesko plavi izborili su produžetak, a u njemu u 108. minuti golom Cabrala dotukli protivnika.

Kapetan kluba iz Donjecka smatra da je ključni trenutak susreta bio sporan, ali ne želi tražiti izlike za poraz.

'Sudac je u prvi mah pokazao da se radi o simulaciji, a onda je promijenio odluku. Ne volim tražiti izlike. Obje ekipe su željele pobijediti, ali oni su zabili svoje prilike, a mi nismo. Iskreno, teško mi je išta reći u ovom trenutku. Ovo je udarac, ali Šahtar ima karakter i idemo dalje,' izjavio je Dario Srna pa zatim morao odgovoriti na pitanje o raspadu sistema u posljednjim minutama, kada se ukrajinska momčad potpuno predala:

'Htjeli smo pobjedu. No, ostale su još dvije, tri minute do kraja. Ne znam što se dogodilo. U svlačionici je kasnije bila tišina, svima je bilo teško.'

'Na nama se sada posvetiti se ukrajinskom prvenstvu i kupu. Ekipa smo i kad gubimo i kad pobjeđujemo. Moramo pokazati da smo psihološki jaki,' zaključio je 34-godišnji bivši kapetan hrvatske reprezentacije.