USUSRET WESTINU

Srebrić: Nema šanse za dvovlašće u hrvatskom nogometu

19.02.2011 u 19:48

Bionic
Reading

Zorislav Srebrić samo se slatko nasmijao na optužbe Igora Štimca kako su Fifini i Uefini dokumenti krivotvorina, te je najavio kako dvovlašća u hrvatskom nogometu sasvim sigurno neće biti

U petak je iz Nyona u Hrvatski nogometni savez stigao dopis koji su potpisali glavni tajnici Uefe i Fife, Ifantino i Valcke, u kojemu među ostalima piše da je predsjednik HNS-a Vlatko Marković jedini nadležan sazvati izvanrednu skupštinu. Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić bio je posve jasan:

'Budu li se zastupnici držali izjašnjavanja po županijskim savezima, tada najavljena nedjeljna Skupština u Westinu neće imati kvorum! A legalna sjednica Skupštine održat će se 19. travnja, za nedjeljno okupljanje nema uporišta u propisima', rekao je Srebrić i osvrnuo se na Fifino i Uefino priopćenje da će za njih jedina legalna Skupština biti ona koju je, u zakonskom roku, sazvao predsjednik Vlatko Marković za 19. travnja.

'Ovo nije prvi put da Fifa i Uefa izdaju zajedničko priopćenje. Dva dana smo čekali njihov odgovor. U svom smo zahtjevu poslali isključivo činjenice, bez popratnih komentara'.

Tko će snositi troškove nedjeljnog okupljanja?

'Sazivatelj! Savez nema baš ništa s tim, niti smo dobili kakav zahtjev sazivatelja za podmirenjem troškova'.

Može li se dogoditi dvovlašće u nogometu?

'Ne, budu li se slijedili i poštovali propisi. Neće biti nikakve sapunice, ni dvovlašća, jer pravo djelovanja ima samo jedna organizacija, ona registrirana'.

Moraju li zastupnici u Skupštini imati vjerodajnice?

'Županijski savezi određuju svoje predstavnike, koji moraju Verifikacijskoj komisiji uoči Skupštine predati vjerodostojne dokumente. Dakle, tko nema punomoć županijskog saveza, nema pravo glasa'.

Kako komentirate optužbe Štimca da su Uefini i Fifini dokumenti krivotvoreni?

'Ha, ha... Svaki je taj dokument vjerodostojan i ima žig i potpis. Ne znam tko bi se mogao upuštati u takve akrobacije koje su zapravo kaznena djela. To je preozbiljna stvar da bi netko manipulirao potpisima glavnih tajnika Uefe Giannija Infantina i Fife Jeromea Valckea', kaže Srebrić.