potpuno razočarali

Srbi očekivali mnogo, a reprezentacija im završava kao najgora na nogometnom Euru

24.06.2019 u 10:34

Bionic
Reading

Mlada srpska nogometna reprezentacija završila je svoj nastup na Europskom prvenstvu s tri uvjerljiva poraza, a izbornik Goran Đorović svejedno naglašava da je njegov obraz čist, iako ga mnogi vide kao glavnog krivca za neuspjeh…

Predvođena novom zvijezdom Real Madrida Lukom Jovićem, srpska U-21 reprezentacija otišla je na Euro s mnogo ambicija, a na kraju će ga gotovo sigurno završiti kao najgora momčad na turniru, osim ako u dvoboju Hrvatske i Engleske naši ne izgube s pet ili više razlike, što u revijalnom susretu nije realan scenarij.

  • +3
Njemačka - Srbija, Euro U-21, 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Markus Gilliar/DPA/PIXSELL

Srbija je izgubila od Austrije, Danske i Njemačke, a posebno bolan bio je poraz 6:1 od mladih Nijemaca koji je potpuno upropastio ionako neslavnu gol razliku ekipe koja je pobacila na prvenstvu u Italiji i San Marinu.

Glavnog krivca za neuspjeh Jovića, Radonjića i ostalih mladih nada većina vidi u izborniku Goranu Đoroviću, no on se ne kaje zbog onog što susjedi nazivaju 'brukom orlića'.

'Što god odluči Savez, tako će biti. Ako dođe do smjene, zahvalit ću se na šansi. Radio sam u A selekciji kao pomoćnik, sad sam izbornik mlade reprezentacije. Dao sam srpskom nogometu dovoljno i ja sam čistog obraza,' izjavio je Đorović nakon poraza 2:0 od Danske u posljednjoj utakmici i završenog turnira s nula bodova i gol razlikom 1:10.

'Ovaj rezultat nismo očekivali, ali tako je kako je. Ne krivim nikoga, igrači su svetinja. Dokle god se bavim ovim poslom bit će tako. Nikome od njih ništa ne zamjeram,' naglasio je izbornik, iako navijači smatraju da ni njihovi talenti nisu dali svoj maksimum na travnjaku.

Najveći uspjeh srpskog juniorskog nogometa ostaje osvajanje Svjetskog U-20 prvenstva 2015. na Novom Zelandu. Neki članovi te izabrane vrste igrali su i sada, ali ovaj put se nisu proslavili, poput Vukašina Jovanovića koji je slomio nogu Austrijancu Wolfu u prvoj utakmici i zaradio crveni karton…

Europsko prvenstvo U21

Skupina B

Danska-Srbija2:0
Austrija-Njemačka1:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Njemačka32107
2.Danska32016
3.Austrija31114
4.Srbija30030