za kraj eura

Hrvatska na Englesku ide s najjačim sastavom, a Nikola Vlašić će imati i dodatni motiv

Bionic
Reading

Hrvatska U-21 reprezentacija ovog ponedjeljka od 21 sat na stadionu u Serravalleu (San Marino) igra posljednju utakmicu na ovogodišnjem Euru. Protivnik Gračanovoj momčadi je selekcija Engleske, koja se jednako razočarana vraća kući

S dva poraza, protiv Rumunjske (1:4) i Francuske (0:1), Hrvatska je nakon dva kola s nula bodova te umjesto da u utakmici protiv Engleske odlučuje o pobjedniku skupine i prolasku u polufinale, bori se za čast i ugled, ali i prvu pobjedu na Europskim prvenstvima. Jer, podsjećamo, ni u prethodna dva nastupa na Eurima, Hrvatska nije upisala pobjede.

S dva poraza do zadnjeg kola stigla je i Engleska, pa vjerujemo da je i u njihovim redovima jednako razočarenje.

Međutim, dojma smo, nakon što je u subotu Riccione bio pod kišom, koja je imala zadatak isprati razočarenje kod naših igrača, da je nedjeljno sunce vratilo raspoloženje ali i vjeru među naše igrače.

>> Ivan Šunjić jasno je objasnio što je jedini razlog rezultatskog neuspjeha Hrvatske na Euru

Jer, koliko god rezultatski nevažna utakmica bila, kod naših smo igrača vidjeli potrebnu želju za popravljanjem dojma.

Ni izborniku Gračanu nije svejedno, jer bez obzira na to što je netom uoči odlaska na Euro, potpisao novi ugovor i osigurao si ostanak na klupi U-21 selekcije, sasvim sigurno bilo bi mu lakše da se kući vrati barem s kojim bodom.

  • +3
Prijateljska utakmica U-21: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

I zato kalkulacija oko sastava nema. Igrat će najjača raspoloživa ekipa, odnosno svi oni koji su spremni. Upitan je tek Borna Sosa, koji je zbog problema s kvadricepsom propustio i prijateljsku utakmicu protiv Danske.

Poslije se ulazilo u rizik, Sosa je odigrao i protiv Francuske, no opet je osjetio probleme.

Umjesto Sose, mogao bi zaigrati Čabraja, baš kao što bi i Kalaica mogao igrati umjesto Borevkovića, te Majer umjesto Ivanušeca.

Ono što nam se čini kao izgledno, jest da će Josip Brekalo, jedan od ključnih igrača ove momčadi, opet biti na terenu od 1. minute. Ali ostavimo mogućnost da izbornik Gračan tijekom ponedjeljka dodatno 'osjeti' svoje igrače.

Među posebno motiviranima za ovu utakmicu bit će i Nikola Vlašić, kojeg su se olako riješili u Evertonu, pa će bivši igrač Hajduka imati dodatni motiv dokazati se pred engleskim nogometnim stručnjacima.

'Nitko ne želi završiti turnir bez pobjede, pa tako ni mi. I sigurno ćemo dati sve od sebe da se kući ne vratimo bez bod(ov)a. Bez obzira na to što će na drugoj strani biti velika nogometna sila, Engleska', rekao je uoči posljednjeg dvoboja na Euru Nikola Vlašić.

  • +8
Hrvatska - Francuska, Euro U-21, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.